Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
SOB.
20°C
4°C
Oceni objavo

Obisk otoka Visa in svečani koncert ob 35. obletnici Klape Komiža

 

Klapa Komiža pod vodstvom Miča Sviličiča je že dvakrat na povabilo KŠTM Sevnica gostovala v Sevnici, kjer so  vedno pripravili čudovite koncerte.  Letos so nastopili na Razborju, v Šentjanžu in na gradu Sevnica. V zahvalo za naše gostoljubje so  povabili  za en vikend in tudi na svečan koncert ob  35. obletnici delovanja vokalno skupino Coronke iz Boštanja , predstavnike KŠTM Sevnica in Martina Salamona, podjetnika iz Boštanja ter njihovega dolgoletnega prijatelja.

V čudovitem vikendu so udeležencem pripravili oglede otoka, znamenitosti, med katerimi  je edinstvena modra špilja,  kamor so nas odpeljali na zanimivo turistično vožnjo. Predstavili so nam njihovo značilno kulinariko, katera je bila zelo okusna in zanimiva ter njihove običaje.

Najlepši  trenutek  pa je bil vsekakor svečan koncert ob njihovi 35. obletnici delovanja. Poleg gostitelja Klape Komiža sta sodelovali  še klapa Kaleta iz Zadra ter vokalna skupina Coronke  iz Boštanja.  Dvorana imenovana  Spomen dom je bila napolnjena do zadnjega kotička, hodnika,  celo na ulici je stalo veliko ljudi….res čudovit občutek. Občinstvo je bilo nagrajeno s koncertom,  katerega lepoto in globino  se ne da opisati z besedami.  Svoj zelo pomemben del koncerta so seveda prispevale Coronke, ki so s čudovitim petjem slovenskih in tujih pesmi , prisrčnim in toplim nastopom navdušile in ogrele dlani obiskovalcem.

Poleg ostalega  so bile pesmi na koncu, katere so zapeli vsi nastopajoči skupaj  nekaj tako lepega, da  aplavz kar ni pojenjal. Po koncertu je sledilo prijetno  druženje do poznih ur.

Otok Vis in Komiža sta čudovita, ljudje  prijazni, pridni in srčni.

V nedeljo ob slovesu smo si obljubili, da naše prijateljstvo in sodelovanje ohranjamo tudi naprej, kajti vse nas bogati in vsakemu izmed nas prinaša veliko lepega.

Alenka Kozorog, KŠTM Sevnica

Oglejte si tudi