Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
7°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Akademija prostovoljskega dela v službi opolnomočenja prostovoljcev

Po besedah neznanega avtorja so prostovoljci ljubezen v gibanju in to leto smo začeli z veliko ljubezni. Na Družinskem inštitutu Zaupanje Sevnica, na katerem izvajamo projekt Večgeneracijski center Posavje Sevnica, smo se še močneje povezali z Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica – KŠTM in začeli tkati bogato in raznovrstno vsebino za prostovoljce, kar naj bi jih opolnomočilo na poti osebnostnega in poklicnega razvoja.

Do zdaj smo obravnavali naslednje teme: kako nastanejo konflikti in kako jih rešujemo, komunikacijske veščine, asertivnost, čustvena inteligentnost, premagovanje stereotipnih vlog v sodelovanju z Zavodom Emma, zadovoljstvo v življenju in iskanje ravnotežja, delovanje najstniških možganov ob obravnavi knjige Daniela J. Siegela Vihar v glavi, prav tako smo prostovoljcem predstavili možnosti prostovoljskega dela v lokalnem in širšem okolju ter jim predstavili delovanje platforme Discord. Marca smo se  seznanili še z gledališčem dialoga kot metodo dela z mladimi in se aktivno pripravljali na prostovoljsko akcijo ob dnevu za spremembe – Vrtnarjenje z balkona.

Srečujemo se vsak teden, zdaj na Zoomu, drugače pa v Mladinskem centru Sevnica. Vsakih 14 dni ponujamo poglobljeno tematsko druženje, druga srečanja pa so namenjena sproščenemu druženju, pogovoru, povezovanju, podpori, usmerjanju in reševanju trenutnih problematik, če se pojavijo. Vabilo k sodelovanju in vključevanju sklepamo z mislijo Elizabeth Andrew: »Prostovoljci nimajo nujno časa, imajo pa srce.«

Vira:

https://sl.midmichiganboxerrescue.org/volunteer-quotes-2130

https://sl.desertanglican.org/Great-Quotes-on-Volunteerism-5190



Izvajanje programa Večgeneracijski center Posavje Sevnica poteka v sodelovanju s KŠTM Sevnica,  omogočajo pa ga Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad ter Občina Sevnica.  Več informacij o programu je dostopnih na spletni strani večgeneracijskega centra www.vgc-posavje.si. Za dodatne informacije smo vam na voljo na elektronskem naslovu vgc.posavje.sevnica@gmail.com in telefonski številki 068 642 507.



Družinski inštitut Zaupanje,

Margareta Lešnik, strokovna sodelavka

Oglejte si tudi