Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
5°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Ročnodelski krožek Marjetice pri Društvu upokojencev Sevnica


Ročnodelski krožek Marjetice je začel delo  v petek, 7. maja, v prostorih DU Sevnica ob 10. uriDeset udeleženih se je odločilo za srečanja ob ponedeljkih ob desetih. Informacije lahko dobite pri vodji Ireni Hribar:  070 896 528, hribar.irena@gmail.com; poleg nje pa vas kot mentorica pričakuje tudi Majda Mirt.


Irena Hribar se s svojim ustvarjalnim hobijem ukvarja dobrih 20 let, osnov kvačkanja in pletenja pa se je naučila že v tretjem razredu osnovne šole. Rada šiva rešiljeje, kvačka prte raznih barv, oblik in velikosti, tudi plete, izdeluje vizitke in voščilnice ter razne okraske in nakit. S svojimi izdelki je sodelovala na več skupinskih razstavah, najbolj ponosna pa je na razstavo v Slovenj Gradcu, na kateri so sodelovali invalidi iz vse Slovenije.

Že kar nekaj časa je imela idejo, da bi ustanovili skupino za ročna dela pri Društvu upokojencev Sevnica, predvsem zaradi druženja. Sama rada deli svoje znanje in spretnosti, rada pa tudi sprejema in spozna kaj novega. V krožku bi se sproti dogovarjali glede izdelkov in ustvarjali kaj lepega za oči in dušo.


Mentorica v novoustanovljenem ročnodelskem krožku Društva upokojencev Sevnica je tudi Majda Mirt, ki je prava umetnica za izdelovanje cvetja iz papirja in kvačkanega cvetja. Svoje ročnodelske spretnosti je pripravljena deliti in prenašati na nove članice, ki bodo pokazale zanimanje, da se vključijo v Ročnodelski krožek Marjetice. Pred nekaj leti je zelo uspešno izdelovala atraktivne punčke iz cunj, ki so prek Unicefa potovale po vsem svetu.


Vsi, ki vas tako ročno delo zanima, vabljeni.


Brane Busar in Romana Ivačič za Društvo upokojencev Sevnica


Oglejte si tudi