Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
8°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

PRIDNE ROKE ROKODELK PRI DRUŠTVU UPOKOJENCEV SEVNICA

Članice Društva upokojencev Sevnica, združene v rokodelski krožek, so 6. marca 2024 v Knjižnici Sevnica postavile razstavo svojih izdelkov na temo "Juta in špaga". Razstavljalke so prikazale svojo spretnost, predanost in ustvarjalnost pod vodstvom mentorice Irene Hribar. Vsi razstavljeni izdelki nosijo v sebi zgodbo truda, ljubezni in strasti do ročnih del. Ročno delo ni le ustvarjanje izdelkov, temveč je način izražanja, način povezovanja in način ohranjanja tradicije. Razstava je priložnost za marljive članice krožka »Marjetice«, da delijo svoje talente z obiskovalci in upajo, da bodo uživali v lepoti vsakega detalja, ki so ga skrbno oblikovale. Pri izdelavi ne gre samo za estetiko, temveč tudi za izraz izkušenj, znanja in kreativnosti. Ob ogledu razstave marsikdo odkrije svoj lasten talent ali se nauči kaj novega, mogoče se jim celo pridruži.

»Marjetice« se zbirajo ob četrtkih dopoldne, včasih jih je celo 16, družijo pa se tudi z drugimi sekcijami in izmenjujejo izkušnje. Pripravijo dve razstavi svojih del letno ob Literarnih večerih v Knjižnici Sevnica, sodelovale so na Regijski rokodelski razstavi »Polepšajmo dom« v Radečah, Posavski razstavi »Izdelki iz zavrženega papirja« in rokodelski razstavi v Brestanici. Svojo spretnost so pokazale na Dnevih medgeneracijskega sožitja v Ljubljani in delavnici v Izoli, tuja pa jim ni niti dobrodelnost: za novorojenčke v naši občini so pripravile 110 copatk in voščilnic, za starejše člane in članice izdelujejo voščilnice za novo leto in rojstne dneve, skupaj z Rotary klubom so pripravile v Celju dobrodelno tržnico za pomoč poplavljenim.

Zadnje mesece se družijo v ustvarjalnih delavnicah z učenci in učenkami Podružnične šole Studenec: skupaj so izdelovali novoletne okraske, zdaj spomladi pa darilca za osmi marec, dan mučenikov in že za veliko noč. Mladi so uživali v prepletanju prstkov, volne, papirja. Predvsem pa v prepletanju zgodb in izkušenj. Spletli so niti povezanosti, ki jih bodo povezovali v čudovito zgodbo medgeneracijskega sodelovanja tudi v prihodnje.

Njihovo vodilo je: ČE OBSTAJA KAJ, KAR ZARES PRIPOMORE K USPEHU ROČNEGA DELA – USTVARJANJA, POTEM JE TO SPOSOBNOST. Pa pridnost in vztrajnost tudi!

Za Društvo upokojencev Sevnica Brane Busar in Romana Ivačič

Oglejte si tudi