Logo MojaObčina.si

Sevnica

DANES
11°C
-5°C
JUTRI
8°C
2°C

34. Kmečki praznik v Tržišču

Organizator: Društvo podeželske mladine Tržišče
Vstopnina: Vstop prost

Kmečki praznik v Tržišču bo, kot v preteklosti, tudi letos potekal prvo nedeljo v juliju. Letošnjo prireditev, ki je že 34. po vrsti, smo kot običajno pripravili člani Društva podeželske mladine Tržišče. Društvo skrbi za povezovanje mladih in izobraževanje v kmetijstvu. Sodelujemo z ostalimi društvi v domačem kraju in skrbimo za ohranjanje podeželja. Vsako leto se udeležimo kviza Mladi in kmetijstvo.

Prireditev bomo začeli ob 14. uri z blagoslovom traktorjev. Kot že nekaj zadnjih let, bo za to poskrbel domači župnik gospod Jože Kohek. V nadaljevanju popoldneva sledijo kmečke igre, tekmovanje v košnji posameznikov in zabavna igra za najmlajše. Predvidoma ob 16. uri bo ogled in predstavitev kmetijske mehanizacije. Celotno prireditev bo povezoval gospod Peter Kastelic. Ob 19. uri se bo pričela veselica, na kateri nas bo zabaval priljubljeni ansambel Jureta Zajca. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Prireditev bo potekala pod šotorom.

Vse, ki bi se radi prijavili na tekmovanje v košnji posameznikov ali na ekipno tekmovanje v kmečkih igrah, vabimo, da pokličejo našega člana Kristjana na telefonsko številko 031 852 849, da se dogovorijo o izvedbi tekmovanja.

Priprave na kmečki praznik so že nekaj tednov v polnem teku. Vabljeni torej 7. 7. 2019 na 34. kmečki praznik v Tržišče. Prireditev bo izvedena v vsakem vremenu.


Jernej Fister, predsednik DPM Tržišče

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi