Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Čistilna akcija 2022

V Občini Šentilj smo se ponovno odločili za izvedbo spomladanskega čiščenja našega okolja. Ugotovili smo, da je na našem prostoru kar precej odpadkov, ki v naravno okolje ne sodijo. V Občini Šentilj imamo urejene odvoze odpadkov ter zbiranje kosovnih odpadkov v zbirnem centru v Šentilju, zato ni nobenega opravičljivega razloga, da najdemo smeti ali kosovne odpadke v naravi.

Letošnjo čistilno akcijo bomo izvedli 2. aprila 2022 med 8. in 14. uro v sodelovanju s sveti Krajevnih skupnosti, Skavti iz Šentilja ter društvi in organizacijami. Rezervni termin, v primeru zelo slabega vremena, je v soboto 9. aprila ob istem času.

Osnovni šoli Rudolfa Maistra Šentilj in Sladki vrh s podružnicama bosta sodelovali v akciji že v petek 1. aprila ter pobirali smeti ob šolskih poteh.

V posamezni KS bodo akcijo koordinirali sveti KS, Občina Šentilj pa bo zagotovila vrečke za smeti, rokavice  ter odvoz pobranih odpadkov. Pri tem bo sodelovalo podjetje Saubermacher.

Še enkrat vabimo k sodelovanju vsa društva v občini, turistična, lovska, ribiški, gasilska, športna, kulturna, upokojence, KORK, druge organizacije, zavode in vse občane. Narava nam bo hvaležna, če bomo za njo skrbeli, nam pa bo lepše v njej preživljati naš prosti čas. Pričakujemo, da bo povabilo spodbudilo občane in da bodo namenili nekaj svojega prostega časa za lepšo in čistejšo okolico. Izkušnje čistilnih akcij iz prejšnjih let že imamo, zato smo prepričani, da bo letošnja uspešna.

 

Lokacije za zbrane odpadke:

  • KS Ceršak
  • Križišče v Selnici ob Muri
  • Večnamenska zgradba v Sladkem vrhu
  • Gasilski dom Šentilj
  • Parkirišče ob pokopališču na Zg. Velki
  • Stara pošta na Zg. Velki
  • Križišče za kmetijo Rajšp

Vse dodatne informacije na 031 330 966 (Vladimir Maher).

 

Oglejte si tudi