Oceni objavo

Gorsko kolesarska dirka XCO Vrtojba bo ponovno privabila množico tekmovalcev in gledalcev

V nedeljo, 26. marca 2023, bo po Vrtojbensko-biljenskih gričih potekala gorsko kolesarska dirka XCO Vrtojba, ki Vrtojbo umeščena na svetovni zemljevid elitnih kolesarskih dirk. Dirka se točkuje za slovenski pokal v krosu SloXcup. Dirka v olimpijskem krosu (XCO) UCI C1 in UCI C1 junior, bo prva v seriji tekmovanj v koledarju slovenskih dirk za leto 2023. Prav zaradi termina organizator Deš Fleš pričakuje številčno udeležbo tako slovenskih, kot tudi tujih tekmovalcev. Napovedali so že tudi nekaj imen. Po pričakovanjih bo najmočnejša konkurenca iz Italije: med njimi štirikratni zmagovalec Vrtojbe Nadir Colledani (Santa Cruz-RockShox) ter njegov klubski kolega Luca Braidot, Daniele Braidot (C.S. Carabinieri) in Mirko Tabacchi (RDR Factory Team). Ukrajino bosta zastopala lani tretji Oleksandr Hudima (KMC) ter v ženski konkurenci Jana Belomojna, lani druga. Med elito bodo dirkali vsi naši najboljši in najboljše, vključno z lansko zmagovalko Tanjo Žakelj (Gapp System-Kolofix) in Vito Movrin (Trinx Factory Team), ki se bosta prvič na domačih tleh predstavili v dresih novih ekip.

Gorsko kolesarska dirka se bo v nedeljo začela ob 9.30 s startom najmlajše kategorije U7, njen vrhunec pa bo najprej ob 13.30 s startom žensk v kategoriji Elite ter ob 15.15 s startom moških kategorij Elite in U23.  

K uspešnosti športne prireditve, kjer pričakujejo približno 400 tekmovalcev s spremljevalnimi ekipami iz Slovenije, Italije, Avstrije in Hrvaške, zagotovo pripomore prostovoljno delo članov društva, ki za organizacijo dirke in urejanje proge namenijo številne ure. 


Dosledno upoštevajte navodila!


Ker bo zaradi te velike športne prireditve promet v Vrtojbi nekoliko oviran, organizatorji prosijo vse prebivalce (predvsem tise, ki bivajo v bližini prireditvenega prostora (Laze, Pod Lazami, Opekarniška cesta)) in obiskovalce za strpnost in razumevanje. Vse udeležence v cestnem prometu organizatorji ob tem pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev prireditev in lastne varnosti dosledno upoštevajo navodila rediteljev.


Oglejte si tudi