Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Nova pridobitev - posebna telovadnica

Mednarodni dan invalidov (3. december) vsako leto obeležijo tudi v Centru za usposabljanje delo in varstvo (CUDV) Radovljica. Pripravili so različne dogodke, ki so opozorili na  pomen povezovanja in sodelovanja ustanove, posameznika in skupnosti.  Na osrednje mesto so postavili odprtje prenovljene telovadnice, ki so jo poimenovali  POSEBNA  TELOVADNICA, saj je prva tovrstna v Sloveniji. Pri njeni zasnovi so združili  klasično telovadnico z rehabilitacijsko senzornim prostorom za vadbo in terapije. Tak prostor bo odslej omogočal tako vadbo športnikom, ki se pripravljajo na običajne rekreativno tekaške prireditve, državne in svetovne igre Specialne olimpijade, kot tudi starejšim za ohranjanje kondicije in zdravja ter tistim s  težjimi in najtežjimi motnjami v duševnem razvoju za ohranjanje in napredek na senzornem in gibalnem področju. S prenovo so pridobili  tudi bolj sodoben prostor za prireditve in družabne dogodke Centra ter možnost razdelitve telovadnice na dva dela in s tem vadbe dveh, ali celo treh skupin hkrati.

 

Terapevti, pedagogi in drugi strokovni delavci bodo z boljšimi pogoji in novimi pripomočki lahko izvajali bolj kvalitetne športne programe, programe rehabilitacije ter vsebine lažje  prilagodili  potrebam posameznika in s tem ponudili več kot do sedaj.

 

Pri projektu so intenzivno sodelovali s podjetjem Elan Inventa iz Begunj, ki po vsem svetu opremlja športne objekte. S skrbnim svetovanjem, načrtovanjem in projektiranjem ter ob pozornem spremljanju potreb naročnika so veliko doprinesli k tej pridobitvi in dokazali, da je vsak projekt svoja zgodba.

Oglejte si tudi