Logo MojaObčina.si

Jesenice

JUTRI
24°C
7°C
ČE.
23°C
5°C
CUDV RADOVLJCA
Deli
Družba in javne storitve

CUDV RADOVLJICA

Število glasov: 0

Predstavitev

CENTER ZA USPOSABLJANJE, DELO IN VARSTVO MATEVŽA LANGUSA RADOVLJICA

Center za usposabljanje, delo in varstvo Matevža Langusa Radovljica je socialno-varstveni zavod za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje, vodenje in zaposlitev, zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego otrok, mladostnikov in odraslih z zmerno, težjo in najtežjo motnjo v duševnem razvoju z dodatnimi motnjami.

Center je socialno-varstveni zavod za usposabljanje, vzgojo in izobraževanje, vodenje in zaposlitev, zdravstveno varstvo, rehabilitacijo in nego otrok, mladostnikov in odraslih z zmerno, težjo in najtežjo motnjo v duševnem razvoju z dodatnimi motnjami.

Naš namen je razvijati in izvajati programe, ki ponujajo možnost izbire glede na potrebe in želje teh oseb in njihovih družin. Iz tega izhaja naloga, da uporabnike naših storitev  s premišljeno načrtovanimi ravnanji vodimo do skupnega cilja, živeti kvalitetno, čim bolj samostojno in bogato življenje.

Vizija

Postati želimo center, kjer se toplina in sožitje prepletata s strokovnostjo in spoštovanjem posameznika. Smo  ustanova, ki razvija in izvaja programe namenjene osebam z motnjami v duševnem in telesnem razvoju in omogoča izbiro med različnimi, strokovno opravljenimi storitvami. V skladu s tem želimo biti poznani po: 

  • strokovnosti in profesionalnem  odnosu,
  • sožitju z naravo in samim seboj,
  • zadovoljstvu uporabnikov, njihovih družin in zaposlenih.
  •  

Naše temeljne vrednote

Temeljne vrednote temeljijo na Kodeksu etičnih načel v socialnem varstvu (Ur. list RS št. 59/2002).

Kvaliteta  življenja  oseb z motnjo v duševnem in telesnem razvoju je tesno povezana tudi z odnosom osebja, ki jim nudi oblike pomoči. Gre za odnos, ki ustvarja medsebojno zaupanje in izraža sprejemanje in spoštovanje. V našem delu je poudarjen enakopraven odnos meduporabniki in osebjem, tako v odločanju o vprašanjih, ki se dotikajo uporabnikovega življenja in možnosti izbir, kot tudi v zaščiti in uveljavljanju njegovih pravic. 

Ob upoštevanju vizije in temeljnih vrednot, ki veljajo v našem Centru, omogočamo osebam z motnjami v duševnem in telesnem razvoju, da so to, kar so. Pri našem delu nas vodijo njihove želje, spoštovanje njihove enkratnosti in neponovljivosti. Trudimo se, da so enaki med enakimi. 

Če nas želite bolje spoznati tudi vi, nas obiščite. Z veseljem se vam bomo predstavili in vas prijazno sprejeli.

Zadnje vsebine