Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
5°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

Skupaj lahko dosežemo cilj

 Spoštovani!       

Občina Radenci je pobratena z Občino Berovo iz Makedonije. Berovo je mesto v vzhodnem delu Makedonije, ki se nahaja pod obronki Maleševskih gora. Berovo leži v regiji, ki se je leta 2021 borila proti velikim požarom. Dodatno pa je Občina Berovo povezana s Slovenijo, zaradi poimenovanja  eno od ulic v mestu po pokojnem Žanu Kofolu, mladem slovenskem gasilcu, ki se je avgusta 2021 tujim in domačim gasilskim ekipam pridružil pri gašenju gozdnih požarov v regiji.

Berovo  ima zmerno kontinentalno podnebje s spremembo podnebja v visokogorskih in ravnih delih. Berovo ima bistveno nižjo srednjo letno temperaturo zraka na območjih, na isti nadmorski višini v večjem delu te kotline. Najhladnejši mesec je januar s povprečno temperaturo -10 ° C, najtoplejši mesec pa julij s povprečno temperaturo + 18 ° C. V mesecih maju in juniju, kot tudi v novembru, so predvsem padavine, avgusta in septembra pa suhi meseci. Povprečno letno je pod snežnim pokrovom 42,2 dni. Žal je njihov stroj za pluženje zelo star in že zdavnaj ni več primeren za čiščenje zasneženih cest in poti.

Občina Radenci si je dovolila pozvati vse župane slovenskih občin k donaciji sredstev za nabavo primernejšega vozila za izvajanje zimske službe. K donaciji pa vabimo tudi vse, ki so pripravljeni pomagati.

Cenili bomo, če se boste naši akciji odzvali in nam pomagali po vaših močeh. Vljudno vas prosimo, če se odločite sodelovati, da kontaktirajte našo sodelavko Mojco Marovič, e.mail. mojca.marovic@radenci.si, tel. 051 686 266 in vam bo poslala donatorsko pogodbo. 

O višini zbranih sredstev in o tipu nabavljenega stroja ter njegovi ceni vas bomo obvestili. 

Hvala za vašo pomoč.

 

Oglejte si tudi