Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
20°C
6°C
Oceni objavo

RAZPIS ZA ZDRAVSTVENO LETOVANJE V BAŠKI

R A Z P I S

ZA ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK V BAŠKI V LETU 2020

 

 

Društvo prijateljev mladine Gornja Radgona bo organiziralo zdravstveno letovanje otrok v Otroškem počitniškem domu v Baški na otoku Krku predvidoma za 100 otrok s stalnim bivališčem v Upravni enoti Gornja Radgona, kamor spadajo občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Po letošnjem razpisu ZZZS se zdravstvenega letovanja lahko udeležijo otroci, šolarji in mladostniki v starosti od 5 (pet) do 19 (devetnajst) let, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri izbranem osebnem zdravniku zapise o večkratni hospitalizaciji, ali so bili pogosteje bolni (dva ali več zapisov v času od 1. 3. 2019 do 7. 2. 2020). 

 

POGOJI ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA:

 

  1. KDAJ? 

          Od sobote, 11.  7.  2020 do torka,  21.  7.  2020 - skupaj 11 dni (10 nočitev).

  1. KJE? 

         Otroški počitniški dom Murska Sobota - Baška na otoku Krku (Hrvaška).

  1. KDO?

   Otroci, šolarji in mladostniki v starosti od 5 (pet) do 19 (devetnajst) let, ki izpolnjujejo pogoje  

    in bodo dobili napotnico oz. predlog osebnega otrokovega zdravnika za zdravstveno 

    letovanje.

 

  1. CENA 10-DNEVNEGA LETOVANJA (bivanje, prehrana, avtobusni prevoz, vodenje, zdravstveno varstvo, turistična taksa, zavarovanje, izvedba interesnih dejavnosti, stroški organizacije)

 

  • Ekonomska cena zdravstvenega letovanja znaša:                           375,00 €
  • Od tega ZZZS, OE M. Sobota otrokom z napotnico krije:                 277,70 €
  • Starši otrok z napotnico prispevajo:                                                    97,30 €

 

  1. PLAČILNI POGOJI 

 

Plačilo letovanja se izvede v enkratnem znesku v roku 8 dni po prejetju računa in sicer na TRR DPM Gornja Radgona. Celoten znesek letovanja mora biti poravnan najkasneje do petka, 3. 7. 2020. Poravnava plačila predstavlja potrditev prijave in s tem uvrstitev otroka v skupino.  

 

  1. VLOGA ZA SUBVENCIONIRANJE CENE ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA

 

Starši, ki ne zmorejo plačati cene letovanja, se lahko s prošnjo za finančno pomoč obrnejo na pristojno občinsko upravo, kjer prebivajo ( v tekočem letu lahko pomoč prejmejo le enkrat).

 

DPM Gornja Radgona, bo s pomočjo nacionalne humanitarne akcije Pomežik soncu®, katere glavni cilj je zmanjšati socialno izključenost in vsem otrokom zagotoviti enake možnosti za kvalitetno preživljanje počitnic omogočilo brezplačno letovanja otrokom iz socialno šibkih družin. Del projekta je tudi akcija »Letovanje otrok s posebnimi potrebami – FIHO«. Za uveljavljanje brezplačnega letovanja je potrebno oddati vlogo s kratkim opisom razmer v družini ter priložiti kopijo veljavne odločbe CSD o odmeri otroškega dodatka oz. socialne pomoči. Prednost pri sofinanciranju bodo imeli otroci, ki še niso bili deležni subvencioniranja letovanja.

Oglejte si tudi