Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
5°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Z rahljanjem ukrepov se je župnija spet razživela

Župnijska Karitas na Polzeli je delovala tudi med pandemijo covida-19, čeprav v velikonočnem času z mnogimi omejitvami. Maske in razkužila smo dosledno uporabljali. V župniji in občini se je upoštevalo v glavnem vse določene preventivne ukrepe vodstva cerkve, občine in civilne zaščite. 

 

Tako ni bilo dovoljeno hoditi na Goro Oljko, Vimperk in Šenek. Maševanja z občestvom ni bilo, zato pa se je z rahljanjem ukrepov župnija spet razživela. Za to gre zasluga vsem faranom, predvsem pa nekaterim članom ŽPS. Prva bolj množično obiskana slovesnost je bila v četrtek na telovo, praznik svetega rešnjega telesa in krvi, s slovesno prošnjo oz. procesijo ob štirih, zunaj na prostem postavljenih oltarčkih za evangelije. Mladi so nosili bandera, starejši pa nebo. Vreme nam je bilo naklonjeno in razpoloženje spet radostno. Mašnik Vlado Bizjak je v imenu vernih prosil za božji blagoslov. Pel je združeni mešani pevski zbor pod vodstvom Marka Slokarja. Ministranti so veselo zvončkljali, kadar je pesem prenehala.

 

V soboto, 13. junija 2020, je ob peti obletnici delovanja Društva Dvorec v prostorih Novega Kloštra na izjemno urejenem dvorišču daroval zahvalno mašo msgr. Feliu Torra, pel je vokalni kvintet Lastovka, zbrano sodelovanje vernikov pri maši pa je pospremila zakuska ob prijateljskem kramljanju in voden ogled notranjosti ustanove.

 

 

Blaž Jelen

Oglejte si tudi