Oceni objavo

Srečanje članic bralnega kluba Mravljice z učenkami Osnovne šole Polzela

Pod okriljem Medgeneracijskega društva Mozaik generacij Polzela deluje tudi bralni klub Mravljice. Že skoraj tradicionalno se medgeneracijsko povezujemo z učenci Osnovne šole Polzela. Naš skupni projekt je bil letos pisanje na roko.

V sredo, 30. januarja 2024, smo imeli skupno srečanje v prostorih šolske knjižnice. Srečanje je vodila šolska knjižničarka Alja Bratuša, pridružilo pa se nam je osem učenk osmega in devetega razreda.

Že takoj na začetku nas je prisrčno nagovorila tudi ravnateljica Bernardka Sopčič. Poudarila je, da so druženja zelo koristna in zanimiva tudi za učenke. Naša voditeljica Zinka Vybihal je lepo predstavila pisanje nekoč, ko je bilo v glavnem vse zapisano na roko. Sama je v nižjih razredih pisala še s posebno kredo na tablico, zato se je domača naloga pogosto zbrisala že na poti v šolo. Predstavile smo tudi različna pisala in povedale, kako pomembna je bila včasih lepa pisava, saj je obstajal šolski predmet lepopisje. Skupaj z učenkami smo se tudi preizkusile v pisanju na roko. Srečanje je z glasbeno točko popestrila osmošolka Marija.

Vesele smo, ker nas v šoli vedno prijazno sprejmejo. Moramo priznati, da je za nas to sodelovanje zelo prijetno, saj nam prinaša pridih mladosti.

 Milena Beloševič

Oglejte si tudi