Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Simbioza Mobiln@: digitalno znanje brez meja

Simbioza Mobiln@ je prva potujoča učilnica v Slovenji, s katero v zavodu za medgeneracijsko sodelovanje Simbioza že od leta 2021 starejšim od 55 let prek najsodobnejših digitalnih izobraževalnih pobud in iniciativ približujejo uporabo informacijsko-komunikacijskih tehnologij (IKT).

V ponedeljek, 11. septembra 2023, je mobilna enota Simbioza Mobiln@ pred prostori Društva upokojencev (DU) Polzela izvedla štiriurno delavnico o uporabi pametnih telefonov. Prek »učilnice na kolesih«, ki presega tradicionalno »štiristensko« učilnico, dosegajo starejše, ki običajno ne morejo zlahka dostopati do nosilcev znanja in izobraževalnih virov. Učilnica je potekala na prostem – ob kombiju, kjer smo imeli pred društvom postavljeno mizo in stole.

Simbioza Mobiln@ ni le odgovor za zmanjšanje razkoraka med starejšimi generacijami in digitalizacijo, ampak je v prvi vrsti njen namen predvsem pomagati starejšim pri uporabi sodobnejših tehnologij – mobitela.

Delavnice "Moj pametni telefon - od začetnih korakov do zahtevnejše uporabe" v organizaciji Društva upokojencev Polzela in Ustanove dobrodelni županov sklad (UDŽS) Polzela se je udeležilo 15 slušateljev, ki smo z zanimanjem prisluhnili digitalni pismenosti in se tako poučili še o marsikateri stvari. Digitalno opolnomočenje bo starejšim omogočilo bolj kakovostno življenje, večjo neodvisnost, boljšo informiranost, predvsem pa večjo socialno vključenost v družbo.

V imenu DU Polzela in UDŽS Polzela se predavateljema Darku in Vitu iskreno zahvaljujemo za njuno pomoč pri reševanju določenih težav in upamo, da bodo uporabni nasveti še kako prav prišli pri uporabi sodobne tehnologije.

 

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi