Oceni objavo

Zimski pohod Zdravju naproti

Polzelski planinci so organizirali zimski pohod Zdravju naproti na Goro Oljko. Tradicionalni pohod brez prekinitve poteka vsako leto že od leta 1983, in sicer na god svete Neže.

Pohodniki, ki prihajajo iz širše okolice, na vrhu prejmejo trdo kuhano jajce in topel čaj, letos so prejeli še spominski obesek za ključe. Vpišejo se v evidenco pohodov ter prejmejo kartonček in žig. Posebna priznanja pridobijo za deset, dvajset, trideset in lani prvič za štirideset opravljenih pohodov.

Organiziran in voden pohod je bil izpred železniške postaje na Polzeli. Več kot štirideset pohodnikov sta Valerija Turnšek in Drago Šuster vodila po zasneženi pokrajini do planinskega doma na Gori Oljki. Pohodniki so v skupinah in posamično prihajali iz različnih smeri, tako se je na vrhu zvrstilo več kot tristo planincev. Pogreli so se pri kurišču in tudi zaplesali na domačo glasbo.

Idilična zimska pokrajina in nizke temperature so ponudile prave užitke na pravem zimskem pohodu. Ekipa iz domačega planinskega društva je poskrbela za izvedbo in organizacijo. Hvala vsem in drugo leto spet. Še bomo vandrali, še bo veselo.

Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi