Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
8°C
NED.
26°C
9°C
Oceni objavo

Pot sedmih slapov

27. aprila 2024 smo se člani Planinskega društva Polzela odpravili na izlet v zaledje Istre. Prehodili smo Pot sedmih slapov v Buzetu. Pot je krožna in na koncu smo namerili kar 17 kilometrov. Poteka ob reki Mirni, ob kateri so štirje slapovi, ter ob reki Dragi, kjer so trije slapovi.

Večji del poti smo prehodili skozi gozd ob strugi rek, medtem ko smo se del poti od ene do druge reke sprehodi skozi značilno kraško pokrajino, ki je v tem letnem času v polnem razcvetu in omamno diši. Ta del poti poteka po stari tlakovani poti, ki je nekdaj povezovala notranjost dežele z morjem. Ohranjen je tudi Napoleonov most, medtem ko so od vasi ostali le zidovi, ki so se s časom zlili z okolico. Vsi slapovi in tolmuni pod njimi so resnično čudoviti. Pri vsakem smo se ustavili za dlje kot le za selfi. Po eni strani smo si želeli ostati še dlje ob posameznem slapu, po drugi strani pa nas je naprej gnala radovednost, le kakšen bo naslednji.

Čeprav smo do zadnjega slapa prehodili 15 kilometrov in za to porabili šest ur, smo nekako obžalovali, da se je izlet že skoraj končal. Čakalo nas je le še nekajkratno prečkanje reke Mirne. Ker ni bilo mostov, smo za prečkanje uporabljali večje položene kamne, po katerih smo skakali na drugi breg.

Uroš Lešnik

Oglejte si tudi