Oceni objavo

Soteska Garnitzenklamm

Blizu znanega smučišča Nassfeld se vode izpod Gartnerkofla zberejo v potoku Garnitzenbach, preden se ta na svoji dolgi poti izlije v reko Ziljo. Potok igrivo poskakuje preko balvanov v tesnih, do 200 metrov visokih sten, in se na tej poti preliva iz enega tolmuna v drugega preko slapov v soteski Garnitzenklamm.

Soteska je opremljena z jeklenicami, saj je v njej pot bolj ali manj vedno vlažna in zahteva zanesljiv korak. Pot poteka po razgibanem terenu, ponekod visoko nad tolmuni in tudi po kakšni skalni polici, zato potok večkrat prečkamo preko številnih lesenih mostičkov na različnih mestih po soteski. Pot po soteski Garnitzenklamm je izvedljiva le ob zmernem vodostaju.

Planinci Planinskega društva Polzela smo se je lotili v Moederndorfu. Prehodili smo krožno pot do konca soteske in se po gozdni poti mimo cerkvice Sv. Urbana na skalnem robu visoko nad sotesko, s pogledom v globino na slapove in tolmune soteske, vrnili na izhodišče. Na poti domov smo se ustavili na jezeru Prassegger See, kjer smo ujeli tople žarke jesenskega sonca. Pohod sem organiziral in vodil Aleksander Mlakar.

Vabljeni na naše pohode. Imamo se izjemno. 

Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi