Oceni objavo

Priznanje Mladina in gore

Na Osnovni šoli Polzela in v vrtcu že več let poteka program Mladi planinec in Cici planinec. Mentorji interesnih dejavnosti planinskega krožka skupaj s Planinskim društvom Polzela vsako leto pripravijo program aktivnosti, ki jih tudi izvedejo. V vrtcu potekajo delavnice s planinsko tematiko, v šolskem letu se izvede do šest pohodov v okoliško hribovje bodisi z avtobusom bodisi z vlakom.

Prav tako se vse šolsko leto izvajajo pohodi in tabori na Osnovni šoli Polzela. Letno se izvede do pet planinskih izletov, tridnevno zimovanje in enotedenski poletni planinski tabor. Mentorji na šoli in v vrtcu pomagajo pri pripravi razpisov, obveščanju staršev, tematski pripravi in izvedbi srečanj. Prav tako se izpopolnjujejo na tečajih Planinske zveze slovenije. Mentorice in učenci se vsak petek zberejo v pisarni Planinskega društva Polzela, kjer se pod vodstvom planinskih vodnikov pripravljajo na tekmovanja v planinski orientaciji. Učenci se z mentorico tudi udeležijo vsakega tekmovanja, kjer dosegajo odlične rezultate. Na SPOT Savinjska dosegajo prva mesta, na BMOC 2022 so dosegli tretje mesto.

V Vrtcu Polzela, Osnovni šoli Polzela in Podružnični šoli Andraž je redno urejena oglasna deska z vabili, poročili in drugo planinsko vsebino. Ravnateljica podpira tovrstno dejavnost in se kdaj tudi udeleži kakšnega srečanja ali pohoda.

Za zgledno in že večletno sodelovanje sta jim Planinsko društvo Polzela in Planinska zveza Slovenije na rednem zboru mladinske komisije podelila priznanje kot zahvalo, potrditev in spodbudo za nadaljnje delo. Letno se podeli samo eno priznanje za ustanove, ki spodbujajo planinsko dejavnost.

Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi