Oceni objavo

Pohod na Limbarsko goro in kostanjev piknik

Druga sobota v oktobru je bila predvidena za pohod na  Limbarsko goro in tudi kostanjev piknik. Tokrat so se planincem Osnovne šole Polzela pridružili še učenci iz Waldorfske šole Savinja iz Žalca.

Vreme je bilo kot naročeno in malo po osmi uri smo se z avtobusom odpeljali s Polzele. Zapustili smo Savinjsko dolino in se preko Trojan spustili v dolino Črnega grabna. Zavili smo v kraj Krašnja in se tam v bližini gasilskega doma in podružnične šole izkrcali iz avtobusa.

Sprva je bila pot zelo preprosta. Ko smo zapustili makadamsko cesto in nadaljevali po markirani planinski poti, pa nas je pričakal konkreten vzpon proti vasici Negastrn. Nadaljevanje je bilo lažje, čeprav je bilo mestoma še nekaj lažjih vzponov. Pot so učencem popestrili nepričakovani palčki, zajčki in še kaj. Imeli smo nekaj postankov. Po nekaj več kot dveh urah hoje smo dosegli vrh. Od izhodišča smo se povzpeli za skoraj 400 višinskih metrov. Oktobrska toplota in sončno vreme sta nas poleg nekaj vetra pričakala tudi na vrhu.

Markacisti Planinskega društva Polzela so poskrbeli, da so bili učenci deležni pečenega kostanja, ki so ga ti prinesli s seboj v nahrbtnikih. Časa je bilo dovolj, a kljub temu sta se več kot dve uri na Limbarski gori hitro iztekli. Vmes smo izpolnili planinske dnevnike, pojedli nekaj kostanja, večinoma izpraznili zaloge iz naših nahrbtnikov. Zagotovo pa so tisti, ki so bili željni igre in tekanja, prišli tokrat na svoj račun.

Nekaj pred 14. uro smo se odpravili proti dolini. Vrnitev je bila seveda lažja in tudi časovno smo porabili za pot nazaj manj časa. Malo utrujeni in zadovoljni smo se vračali v poznih popoldanskih urah, in sicer v bolj poletnih kot jesenskih temperaturah.

Zahvaljujem se prostovoljcem Planinskega društva Polzela, ki so v številčni zasedbi pripomogli, da smo pohod lahko izpeljali tako, kot je bilo načrtovano. 

Matej Letojne

Oglejte si tudi