Oceni objavo

Dan slovenskih planincev na Kalu

V soboto, 10. junija 2023, se je četica učencev, ki obiskujejo interesno dejavnost mladi planinci, ob spremstvu odraslih spremljevalcev odpravila na šesti pohod v tem šolskem letu. Od izhodišča pri Narksu smo po približno uri hoje prispeli do doma in prireditve, kjer je že bilo ogromno ljudi in prestro dogajanje.

Najprej smo se malo odpočili, okrepčali z zalogami iz nahrbtnika in uredili planinske dnevnike. Naše učence so v nadaljevanju pritegnile zlasti postavljene stojnice, plezalna stena in igrala. Na stojnicah si je marsikdo kupil tudi kakšen spominek. Plezalna stena je bila mamljiva tako za dečke kot deklice. Nekateri so se podali plezat po lažji, drugi po težji strani plezalne stene. Določenim učenkam in učencem je uspelo priplezati prav do vrha, nekaterim pa je zmanjkalo bodisi malo poguma bodisi malo moči ali kondicije. Tudi igrala na travnatem delu pri domu so učenci hitro zasedli in se poigrali na različne možne načine.

To šolsko leto smo opravili vse predvidene pohode in še več, čeprav nam je včasih ponagajalo vreme. Verjamemo, da bo naslednje šolsko leto privabilo še več učencev, ki se bodo odločili za udeležbo pri tej interesni dejavnosti. Na osnovni šoli mlade planince vodita Tanja Sadnik in Matej Letojne.

Praznika planincev sta se udeležila tudi praporščaka Planinskega društva Polzela Janko Mlakar in Drago Šuster. Člani turno-kolesarskega odseka pod vodstvom Uroša Lešnika so do planinskega doma na Kalu prikolesarili s Polzele. Kot predsednik društva sem ponosen na ekipo, ki neguje planinstvo v Občini Polzela.

Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi