Oceni objavo

Dan slovenskih markacistov

Običajni ljudje za svoj dan razglasijo dan, ki ga izkoristijo za druženje, veseljačenje in praznovanje. Prostovoljci markacisti pa smo prav posebni, srčni ljudje. Enkrat na leto se prijavimo na dan slovenskih markacistov, dogodek, ko se pomešamo med seboj, razdelimo v skupine in gremo na teren.

Naše slavnostno oblačilo so delovne hlače ali kombinezon in majica, na katerih s ponosom nosimo znak "markacist PZS" Planinske zveze Slovenije. Namesto opustošenja in smeti pa za seboj puščamo zgledno označene in urejene planinske poti.

154 prostovoljcev markacistov se je letos odzvalo na vseslovensko delovno akcijo na Pohorju in Kozjaku, tradicionalno poimenovano Dan slovenskih markacistov. Po naši zaslugi je 16. septembra 2023 svežo podobo dobilo kar 112 kilometrov planinskih poti, ki so jih poleti prizadeli vetrolom in hudourniške vode, čemur smo namenili 924 prostovoljnih ur. Markacisti Planinskega društva Polzela smo se letos udeležili srečanja v novih delovnih oblačilih. Prav tako so se naši markacisti opremili z novim ročnim orodjem in motorno koso.

V svoje vrste prijazno vabimo vse, ki so pripravljeni sodelovati pri urejanju planinskih poti v okolici Vinskega vrha, Vimperka in Gore Oljke. Pokličite na telefonsko številko 041 371 828 - Sandi Mlakar.


Aleksander Mlakar

Oglejte si tudi