Oceni objavo

Začetek dejavnosti cici planincev

Interesna skupina  cici planinci, ki se izvaja v vrtcu na Polzeli, je imela v četrtek,  5. oktobra 2023, prvo srečanje. Otroci so se zbrali na otroškem igrišču, njihovi mentorji in člani Planinskega društva Polzela pa so zanje pripravili pet tematskih delavnic.

Otroci so spoznavali planinsko opremo, zdravo prehrano, označevanje planinskih poti. Izdelali so si obeske v obliki knafelčeve markacije, izdelovali plakat ter seveda plesali in se zabavali, tudi na Kekčevo pesem. Nastalo je nekaj simpatičnih fotografij in tudi skupinska.

Letošnji program za cici planince na Polzeli obsega naslednje dejavnosti: v oktobru peš na Vinski vrh, v januarju sankanje v Šeneku, v marcu z avtobusom v Vinsko Goro na kmetijo Lamperček, v aprilu na lovsko kočo v Založah, v maju tradicionalni Škratov pohod in zaključni izlet z vlakom na Velenjsko jezero ter sprehod okoli Škalskega jezera.

Za organizacijo in izvedbo bodo poskrbeli mentorji planinskega krožka v vrtcu,  planinski vodniki ter markacisti Planinskega društva Polzela.

Aleksander Mlakar - Sandi

Oglejte si tudi