Oceni objavo

Ko spregovori srce, zmore glava, zmorejo roke – oktobrsko druženje stanovalcev domov za starejše in varovancev varstveno-delovnih centrov Spodnje Savinjske doline

Dnevi, ki v začetku oktobra že dišijo po jeseni, ostajajo topli, če se družimo in se imamo lepo. S tem namenom Medobčinska splošna knjižnica Žalec prvi četrtek v oktobru izvede prireditev Ko spregovori srce, zmore glava, zmorejo roke, na kateri se družijo stanovalci domov za starejše in varovanci varstveno-delovnih centrov Spodnje Savinjske doline. To so domovi in centri, kamor knjižničarke prostovoljke prihajamo na mesečna bralna druženja.

Letos so bili z nami varovanci Varstveno-delovnega centra Muc Braslovče, varovanci Medobčinskega društva Sožitje Žalec, stanovalci Doma upokojencev Polzela in stanovalci Doma Nine Pokorn Grmovje. Pogrešali smo te, ki jih je v domovih zadržala bolezen, to so stanovalci Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje - enota Prebold in stanovalci Zavoda sv. Rafaela Vransko.

S srčnim pozdravom in besedami spodbude so zbrane nagovorili županja Občine Vransko Nataša Juhart, podžupanja Občine Žalec Tanja Basle, podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik, podžupan Občine Prebold Branko Verk, direktor Doma Nine Pokorn Grmovje Tomaž Lenart in direktorica Doma upokojencev Polzela Eva Lenko.

Prireditev je povezovala direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik. Za uvodno in poznejše vzdušje je poskrbel sestav Ubrane Strune v zasedbi Božo Trnovšek, Januš Grobelnik in Tilen Grobelnik. Nekateri zbrani so že med prireditvijo zaplesali, kar je prav, saj v zvezi z našimi gosti vedno poudarjamo srčnost in iskrenost. Sledili so nastopi stanovalcev in varovancev, za njimi pa pozdravne besede gostov iz občin. Obiskovalcem in prireditvi so namenili nekaj srčnih besed. Na oder so bile povabljene knjižničarke prostovoljke, ki berejo in se družijo v domovih, Laura Jelen, Valerija Jerman in Irena Štusej. Prisotnim so namenile nekaj besed ter bile nagrajene z zahvalo in cvetjem. Direktorica se je zahvalila tudi Faniki Burjan, ki je zbrane običajno gostila s svojim zdravim čajem in sadnim kruhom. Po uradnem delu je sledilo druženje s pogostitvijo, ob kateri so si obiskovalci lahko izmenjali doživljaje. 

V avli je bila postavljena razstava ročnih del stanovalcev in varovancev, po prireditvi pa na ogled v Občinski knjižnici Žalec.

 

Besedilo: Irena Štusej

Fotografije: Nik Skerbiš

Oglejte si tudi