Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Igralka Lara Jankovič je ženska tisočerih talentov

Imenitno se znajde tako v gledaliških, filmskih, glasbenih, voditeljskih izzivih, svojo zgodbo o lepih in manj lepih plateh svobodnjaštva pa je predstavila v monokomediji Poredna Vivi v soboto, 18. januarja 2020.

 

Priljubljena igralka v novi monokomediji igra Vivi, prostitutko, ki se je za svoj poklic odločila iz praktičnih razlogov. Lahko bi postala karkoli drugega, vendar delo najraje opravlja leže in od doma. Za dobro plačilo je vedno pripravljena sodelovati, ima pa tudi načela, od katerih ne odstopa, tudi če bi se ji svet porušil na glavo.  

Lara v takšnem lahkotnem tekstu, ki ga je zanjo zrežiral Matej Mijatović, uživa, tudi zato, ker ni narejen na prvo žogo. Skozi humoren način 'špikne' in pove življenjske resnice, opravi s predsodki ljudi, obsojanjem določenega stila življenja. Vesela je, da je režiserju uspelo prepričati publiko, da ljudje odhajajo domov s sporočilom in temo za razmišljanje, pravi Lara, ki bo sodelovanje z režiserjem Matejem Mijatovićem nadaljevala. Naslednje leto se obeta njun veliki 'ruski projekt', ki ga bosta izvedla v Cankarjevem domu, Pesmi za dušo, pesmi za dva, v katerem se bosta lotila moško-ženskih odnosov in velike ljubezenske zgodbe med Laro in doktorjem Živagom.

 

Polna dvorana Kulturnega doma na Polzeli je sporočilo, da si takšnih lahkotnih vsebin želimo več.

 

Lidija Praprotnik

Oglejte si tudi