Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Gobarsko-mikološko društvo Polzela gostilo letni občni zbor Mikološke zveze Slovenije

V soboto, 3. junija 2023, je v mali dvorani KUD Polzela potekal 47. letni zbor članov Mikološke zveze Slovenije (MZS), ki je krovna organizacija 20 gobarsko- mikoloških društev Slovenije in bo čez tri leta praznovala častitljivi jubilej, 50. obletnico delovanja.

Tako dolgo se že širi gobarska miselnost, ki jo v sedanjem času plemeniti s strokovnim izobraževanjem svojih članov za pridobivanje strokovnih nazivov determinator, poznavalec in določevalec gob. MZS je društvo v javnem interesu, potrjeno s strani ministrstva za naravne vire in okolje ter ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Začetek letnega zbora so popestrili malčki iz Vrtca Polzela, ki so se predstavili z nekaj pesmicami in ob koncu nastopa podelili Gobarsko-mikološkemu društvu (GMD) Polzela zahvalo z željo, da bi tudi v prihodnosti nadaljevali sodelovanje. Prav tako se je predstavnica MZS Ana Ivanovič zahvalila vsem otrokom in vodstvu vrtca za že večkratno pripravljenost sodelovati pri podobnih dogodkih. 

V nadaljevanju sta vse zbrane pozdravila predsednik GMD Polzela Franc Uratnik in podžupan Občine Polzela Igor Pungartnik ter zaželela zboru uspešno delo. Predsednik MZS Amadeo Dolenc se je zahvalil za izražene želje in v nadaljevanju začel občni zbor MZS.

Po dokončanju dela letne skupščine MZS je GMD Polzela s svojo kuharsko ekipo pripravil pogostitev. Ob prijetnem druženju so si delegati izmenjali mnenja in predloge za sodelovanje med društvi ter si zaželeli uspešnega dela še naprej. 

Franc Uratnik

Foto: Tone Tavčer

Oglejte si tudi