Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Sanacija plazu na lokalni cesti LC440291 Zgornje Grušovje - Prihova

V naselju Prihova, na LC440291 se je na vzhodni polovici ceste aktiviral plaz, ki je močno poškodoval obstoječi betonsko kamniti podporni zid. Zid se je nagnil proti gospodarskemu objektu, posedla se je polovica asfaltnega vozišča. Na cesti ni bila več zagotovljena stabilnost, posledično tudi promet ni bil varen.

Občina je naročila geotehnične raziskave in na podlagi le teh izdelavo projektne dokumentacije. V projektu se je predvidilo, da se obstoječi zid zaradi dotrajanosti odstrani ter se  izvede novi armiranobetonski zid na mestu obstoječega.

Občinska uprava se je prijavila na razpis na Ministrstvo za gospodarstvo in infrastrukturo ter bila uspešna pri črpanju sredstev v višini 53.496,00€, ostalo so lastna sredstva.

V mesecu maju smo pridobili vsa potrebna soglasja in gradbeno dovoljenje številka: 351-86/2020-29, ki ga je dne 25.5.2020 izdala Upravna enota Slovenska Bistrica.

Na portalu javnih naročil smo objavili razpis za izbiro izvajalca. Na razpis se je prijavilo 9 ponudnikov. Izbrali smo ponudnika, ki je ponudil najbolj ugodno ceno v višini 58.638,59€ z ddv. Pogodbo smo podpisali konec junija in v juliju pričeli z deli ter jih zaključili s skladu s pogodbo.

Gradbeni nadzor je izvajalo podjetje Koning d.o.o. iz Slovenskih Konjic.

Obnova ceste je bistvenega pomena za krajane in občino Oplotnica, saj gre za povezovalno cesto med naselji in sosednjo občino Slovenske Konjice.

Oglejte si tudi