Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

NAMIZNI TENIS-NAŠI BRONASTI

Po evropskem srebru še bron na svetovnem kadetskem pokalu.
Na OTOČCU je od 26.10-3.11.2013 potekal ITTF WORLD CADET CHALLENGER (Svetovni kadetski pokal). Turnir najboljših reprezentnc vseh kontinentov na svetu v namiznem tenisu. Za vsak kontinent lahko nastopajo le štirje najboljši igralci različnih držav, med njimi je tudi reprezentanca SLOVENIJE.

Ponovno smo lahko ponosni na naše igralce z Mute, ki zastopajo reprezentanco Slovenije.Od osmih igralcev reprezentance so kar trije iz našega kluba- NTK Muta: TILEN CVETKO, GAJA PARADIŽ in NIKA NAGLIČ pod vodstvom trenerja MATEJA PETARJA

Ekipa kadetov je presenetila že na evropskem prvenstvu z osvojeno srebrno medaljo in ji na tem SVETOVNEM POKALU dodala še bronasto! Glavni joker naše reprezentance je bil naš Tilen, ki je v odločilni tekmi za preboj v polfinale premagal 23. igralca na svetovni lestvici Američana Chordi Kunala in poleg odličnega Jorgiča našo reprezentanco popeljal do BRONASTE medalje.

Tudi dekleta niso razočarala in so z nekaj pomembnimi zmagami osvojila 6.mesto. Gaja Paradiž in Tamara Pavčnik sta se med dvojicami uvrstili med osem najboljših, kakor tudi kadetska dvojica Jorgič-Pavlin.

V posamični konkurenci je znova blestel Jorgič ki je na Otočcu, kakor tudi vsi  naši ostali igralci igral odlično.

Jorgič Darko je zasedel vrhunsko 5.mesto, Pavlin Erik 12.,TILEN CVETKO je bil 21.(s tem da sta z Petrom od vseh eno leto mlajša in je rezultat še toliko več vreden), 23. mesto pa je zasedel Hribar Peter.

Odlična so bila tudi dekleta.Tamara Pavčnik je bila 17.,GAJA PARADIŽ 21., Katrina Sterchi 22., NIKA NAGLIČ pa 26.

V pripetih fotografijah si oglejte nekaj utrinkov s tega svetovnega pokala.

 

Vsem izjemnim mladim športnikom iskrene čestitke.

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi