Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Zadnji letošnji pohod torkovcev do Miklavža in nazaj

Torkovci (rekreativna skupina upokojencev) se je na Miklavževo odpravila na pohod po obronkih Pohorja od Mislinjskega grabna do kmetije Miklavž in po krožni poti nazaj v Mislinjo.
Na dan, ko praznuje sv. Miklavž, smo se torkovci odločili, da letos opraviimo še zadnji rekreativni pohod. Pot nas je vodila od zapuščenega šolskega poslopja v Mislinjskem grabnu po gozdni vlaki do gozdne ceste, ki povezuje Mislinjo z Glažuto, nato pa smo po tej cesti nadaljevali pot do kmetije Miklavž.

Kmetija je znana po dobrotah iz kmečke kuhinje, pa tudi sicer si je vredno ogledati zanimivo staro kmečko hišo, kakršne so bile nekoč pogoste na obronkih Pohorja. Domači gospodar Jože z ženo nam je postregel s kislo juho,  ajdovimi žganci in sirovim štrudlom, okrepčali pa smo se tudi z domačim žganjem in sadjevcem. Ob lepem sončnem vremenu smo se še nekaj časa zadrževali na dvorišču lepo urejene kmetije, zapeli nekaj pesmi, nato pa  se spustili do znane kmetije Adam.

Tudi tam sta nas gospodarja Stane in Minka gostoljubno sprejela. Sončni žarki so kar prijetno ogrevali nas pohodnike, zato smo se dalj časa zadržali ob ribniku, nato pa se po gozdni učni poti vrnili nazaj v Mislinjo.


Na pohodu nas je bilo 29 udeležencev, vsi pa smo uživali in občudovali čudovito naravo obronkov Pohorja nad Mislinjo, na tokrat v letošnjem letu zares zadnjem rekreativnem pohodu.

Oglejte si tudi