Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

DANES
0°C
-7°C
JUTRI
0°C
-4°C
Deli
2345

Poletni večer Pavčkove besede: Recital in pogovorno doživetje s Sašo Pavček

Saša Pavček, hči pesnika in mirnopeškega častnega občana Toneta Pavčka je v Parku Rastoče knjige ob novomeški knjižnici predstavila tri očetove pesniške zbirke: Angeli, Domu in rodu ter Don. Saša Pavček, igralka in predavateljica na AGRFT,  piše tudi dramska besedila, eseje in poezijo. Pred kratkim je  izdala svojo prvo pesniško zbirko z naslovom Obleci me v poljub, sicer pa piše za mlade ter ustvarja radijske igre in scenarije, je pa tudi odlična interpretka poezije.

Poletni večer Pavčkove besede: Recital in pogovorno doživetje s Sašo Pavček je bil prežet s čustvi. Pavčkova je namreč tudi skrbnica bogate pesniške zapuščine očeta Toneta Pavčka, za katerega pravi, da je bil Dolenjec po srcu in duši. Neizmerno je imel rad svojo rojstno vas Šentjurij na Dolenjskem, ravno tako tudi ljudi, ki so tam živeli. Vedno znova se je rad vračal v svojo rojstno vas, še posebej v kritičnih trenutkih, ko nekaj ni šlo po načrtih. 

"Vedno, ko grem mimo Šentjurija na Dolenjskem, očetove rojstne vasi,  pomaham, ker je on to vas imel neizmerno rad, jo je ljubil in ravno tako ljudi, ki so tam živeli," je povedala umetnica.

Poletno doživetje z iskrivo umetnico je tako pobarvala poezija Toneta Pavčka iz njegovih posthumnih del v interpretaciji Saše Pavček in Carmen L. Oven ob glasbeni spremljavi Roberta Ovna.


Povezavi: 
KNJIŽNICA MIRANA JARCA NOVO MESTO: Saša Pavček: »Poezija je kot kapljica krvi, esenca tega, kar človek je.«
RADIO KRKA: F&V: Večer s Sašo Pavček

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!