Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Potujoča razstava o Lojzetu Slaku

Gremo na Slake v Neumarkt! 15. oktobra bo v avstrijskem Neumarktu na 2. Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev Alpe Adria na ogled  potujoča razstava o ansamblu Lojzeta Slaka s številnimi do zdaj neobjavljenimi fotografijami in vsemi uradno izdanimi glasbenimi mediji.

Potujoča razstava »Moje plošče so moje knjige« je prvi del širše zasnovane razstave o Lojzetu Slaku, njegovi plodni glasbeni življenjski poti ter bogati glasbeni zakladnici, v kateri je Lojze Slak prikazan kot glasbenik, vodja ansambla, družinski član in prijatelj. V potujoči razstavi so v celovitem in strnjenem kronološkem pregledu glasbenega ustvarjanja legendarnega godca in ustvarjalca svoje smeri v narodnozabavni glasbi predstavljeni člani Slakovih zasedb in njihova pomembnejša priznanja in dosežki. Razstava je popestrena tudi s številnimi do zdaj neobjavljenimi fotografijami in vsemi uradno izdanimi glasbenimi mediji.

Potujoča razstava bo prvič na ogled na 2. Mednarodnem tekmovanju harmonikarjev Alpe Adria v Neumarktu v Avstriji. Med udeleženci tekmovanja bo tudi 20 harmonikarjev iz Slovenije.

Vabljeni, da si ogledate razstavo. Iz Slovenije bo organiziran prevoz. 

Več o 2. mednarodnem tekmovanju v diatonični harmoniki pa tule: https://www.facebook.com/LojzeSlakOfficial/photos/a.146973898731735.31632.146958632066595/1092364027526046/?type=3&theater 

 

Že drugič bodo na tekmovanju v diatonični harmoniki Alpe Adria v glasbeno ospredje postavili "pravi" alpski instrument - diatonično harmoniko - in predstavili raznolikost tega instrumenta. Na dogodek vabijo kandidate in kandidatke iz območja Alpe Adria ter sosednjih držav.

V okviru tekmovanja, ki bo potekalo v različnih starostnih skupinah, bo na ogled tudi potujoča razstava LOJZETA SLAKA, s katero se bomo spomnili virtuoza na diatonični harmoniki, ki je napisal nepozabne skladbe.
Njemu so posvečene tudi prve nagrade vseh starostnih kategorij.

POTEK PROGAMA

8:00 do cca. 17:00
(tekmovanje v različnih starostnih skupinah)

10:30 Show s čarovnikom Randyjem Slickom
v dvorani Thomas Schroll Halle

18:00 Koncert nagrajencev
Žirija podeli naslov
" PRVAK V IGRANJU HARMONIKE ALPE ADRIA "

Nagrada je dvodnevno bivanje za dve osebi v hotelu s 4 zvezdicami Metnitztalerhof v srednjeveškem mestu Friesach na avstrijskem Koroškem.

 

Oglejte si tudi