Oceni objavo

ZVRHAN KOŠ POKALOV ZA GAS KRAS V VELENJU

Minuli konec tedna je v Velenju in okolici potekal drugi letošnji rally za državno prvenstvo Slovenije. Na njem so med 92 tekmovale tudi tri posadke ŠD Gas Kras in vse tri prispele do cilja. Ne le to, dosegli so enega najboljših klubskih izidov do zdaj, saj so čisto vsi domov odnesli zvrhan koš pokalov. Bera 37. AMTK rallyja Velenje znaša namreč dve prvi, tri druga in tri tretja mesta v konkurenci dveh državnih prvenstev. Vsekakor rezultat, ki bo odmeval še nekaj časa.  

Rally je bil dolg skoraj 290 km, na 12 HP pa je odpadlo dobrih 106 km. Prvi dve so posadke, zbralo se jih je 92 iz 9. držav, odpeljale v petek popoldan v lepem in sončnem vremenu, ostale so bile na vrsti v soboto, ko je ves dan deževalo in bilo mrzlo. Štajerske ceste so se spremenile v prave drsalnice in dirka je postala izjemno zahtevna. Prva sta šla na progo s številko 12 na svojem rdečem Mitsubishiju Lancerju Evo9 Janko Čebron in Andrej Kavčič. Ujela sta dober ritem in prenočila na 6. mestu v slovenski konkurenci. Tudi v soboto sta dobro začela, nato pa so se vmešale manjše tehnične težave. Te so nato pogojevale dosežke vse do cilja dirke, a se je vse izšlo dobro. Janko in Andrej sta s 6. mestom za DP Slovenije za eno mesto izboljšala rezultat iz prvega letošnjega rallyja, za nameček pa sta v konkurenci odprtega conskega prvenstva Hrvaške dosegla še tretje mesto skupno in prvo v razredu 1. Lepa popotnica za nadaljevanje sezone na dveh frontah, saj Janka že ta konec tedna čaka nastop na GHD Skradin, še dva tedna kasneje pa rally INA Delta.

Dve posadki sta tekmovali v konkurenci najmanjše divizije 1 in to s podobnim avtomobilom. Opel Adam cup je orožje tako novih članov Martina Čendaka in Jakoba Markežiča kot tudi Domna in Klare Slejko. Na tak način se je tudi začelo. 0,7 sekunde razlike na prvi in 2,1 na drugi hitrostni preizkušnji. Petek sta zaključila Čendak in Markežič na tretjem, brat in sestra Slejko pa na četrtem mestu. V težkih sobotnih pogojih so prišle izkušnje prvih dveh do izraza, saj sta Koprčana petkrat zmagala in štirikrat dosegla drugi rezultat v diviziji 1. To je na koncu pomenilo drugo mesto s 46 sekundami zaostanka za zmagovalcema. Toda tudi mlada Domen in Klara sta odpeljala najboljši rally njune dozdajšnje kariere in nizala odlične čase. Kar štirikrat so ure pokazale četrti čas in prav to mesto sta osvojila na cilju. Tako sta temeljito izboljšala izid iz rallyja Vipavska dolina. Toda v mladinski konkurenci je bilo še bistveno bolje, saj je med vozniki Martin Čendak zasedel drugo, Domen Slejko pa tretje mesto! Za popoln konec tedna pa še uspeh v razredu S2 mednarodnega conskega prvenstva Hrvaške z dvojno zmago mladih posadk kraškega dirkaškega kolektiva. Vsekakor so člani ŠD Gas Kras Velenje zapustili izjemno zadovoljni in tudi primerno »napaljeni« za naslednje nastope. Če se po jutru dan pozna, pravi stari slovenski pregovor …

 

VK   

Oglejte si tudi