Oceni objavo

V PODNANOSU PET NOVIH POKALOV V VITRINAH ŠD GAS KRAS

Četrta letošnja dirka državnega prvenstva Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu je članom ŠD Gas Kras prinesla lepe izide in veliko zadovoljstva. Na GHD Podnanos je nastopila peterica, voznica in štirje vozniki, na cilj so srečno pripeljali vsi, domov pa so se vrnili s pokali za eno prvo in drugo ter tri tretja mesta v posameznih skupinah in divizijah DP Slovenije. Najvišje v skupni uvrstitvi je bila uvrščena Sanja Smrdelj.

Hitra voznica unikatnega Zastave Yuga Integrale s pogonom na vsa štiri kolesa je že pred začetkom tekmovanja veljala kot prva kandidatka za zmago v konkurenci voznic in je ta položaj tudi suvereno upravičila. Krepko najhitrejša med damami je bila že od prvega uradnega treninga dalje. Po dveh nedeljskih dirkah pa je imela pred najbližjo zasledovalko skoraj tri četrt minute prednosti! Pri tem velja upoštevati, da ostale tekmice niso sedele v niti približno tako zmogljivih dirkalnikih, ampak noben avtomobil ne vozi sam. Sanja se je s štarta vsakokrat silovito izstrelila, odlično izpeljala zahtevne kombinacije zavojev in svoj lanski najboljši izid izboljšala za več kot sekundo, skupni rezultat obeh voženj pa za več kot 5 sekund! To je na koncu pomenilo tudi 10. mesto v skupni uvrstitvi DP Slovenije in 3. mesto v PF skupini 2. Sanja Smrdelj je bila s tem dosežkom najbolje uvrščena v ekipi ŠD Gas Kras.

Tik za njo se je uvrstil Bogdan Černač, ki je svojega Zastavo Yuga proto prvič letos pripeljal na tekmovalno progo. Avtomobil je deloval brez napak, pa tudi voznik je pokazal več kot solidno formo. V PF skupini 3 je zasedel 3.mesto. Uspeh kluba sta dopolnila oba voznika, ki s svojima dirkalnikoma sodita v PF skupino 1. Dejan Mašera in Marjan Smrdelj sta se drugič v letošnji tekmovalni sezoni zapeljala po progi navzgor in oba se domov vračata s pokalom. Tokrat je bil Mašera, ki je preko zime osvežil in dodelal svoj dirkalni Fiat 850 z motorjem Kawasaki ZZR1200 hitrejši od klubskega tovariša in je vpisal 2.mesto. Marjan Smrdelj pa je po dirki na Gorjance zdaj že bolje poznal svoje letošnje dirkalno orodje Škodo Felicio proto in na slovesni podelitvi nagrad prejel pokal za 3.mesto. Prvi sezonski nastop je opravil tudi Jani Vuk. Njegov Fiat Uno žal ni konkurenčen za visoke uvrstitve v PF skupini 5A, kamor sodi, a se je Jani dobro boril in s 13. mestom vseeno vpisal nekaj točk.

Dirka v Vipavski dolini je pomenila prehod v drugo polovico letošnjega državnega prvenstva Slovenije v gorsko hitrostnem avtomobilizmu. Zdaj je najprej na vrsti poletni premor, naslednja dirka pa bo na vrsti prvi konec tedna v septembru, ko se bodo najboljši evropski gorski voznice in vozniki spet zbrali v Ilirski Bistrici.

VK  

Oglejte si tudi