Oceni objavo

V ILIRSKI BISTRICI MOČNA ZASEBA ŠTIRIH PREDSTAVNIKOV ŠD GAS KRAS

Na 28. mednarodni Petrol Q Max GHD Ilirska Bistrica 2022 ta konec tedna bodo nastopili štirje člani ŠD Gas Kras. Med 214 prijavljenimi voznicami in vozniki bodo v svojih dirkalnikih v soboto in nedeljo sedeli Janko Čebron, Sanja Smrdelj, Dejan Mašera in Bogdan Černač. Prva da bosta v boju za visoke uvrstitve v domači in mednarodni konkurenci, druga dva pa bomo na gorskem asfaltu videli prvič letos v akciji. Trije uradni treningi bodo na vrsti v soboto s pričetkom prvega ob 10h, v nedeljo se bo prva dirka pričela ob 8.30, druga pa ob 13h.  

Najvišje cilja Janko Čebron, ki je imel na prvi dirki z novim, posebej za GHD pripravljenim Mitsubishijem Lancerjem Evo9 Lučinah obilo tehničnih težav in je nazadnje ostal brez uvrstitve in točk. V kolikor bo avto deloval, se bo Čebron vsekakor boril za zmagovalni oder v skupni uvrstitvi državnega prvenstva Slovenije in za prvo deseterico v kategoriji 1 v močni mednarodni konkurenci. O vozniški kakovosti voznika iz Batuj tako nikoli ni bilo dvoma, zato držimo pesti, da so otroške bolezni novega dirkalnika odpravljene in bo ta deloval brezhibno. Janko Čebron ima namreč resen namen spet prevzeti drugo mesto v DP Slovenije, čeprav se zaveda, da so tekmeci odlični vozniki in njihovi avtomobili odlično pripravljeni.

Sanja Smrdelj bo nastopila na domači dirki pred množico svojih navijačev. Njen dirkalnik Zastava Yugo Integrale deluje vse bolje in bolje, smola v Lučinah pa je že preteklost. Hitra Pivčanka je povsem osredotočena na zavoje proti Šembijam, ki jih tako dobro pozna, in ima jasne cilje. V konkurenci DP Slovenije ji zdaj samo uvrstitev v prvo deseterico ne ustreza več, želi si višje, med najhitrejših pet. Na domačem terenu je ta cilj uresničljiv in bi to bila vsekakor lepa nagrada za hitro voznico in vso njeno zvesto ekipo. Nič kaj lažja naloga ne bo drugi cilj, uvrstitev na zmagovalni oder med voznicami v mednarodni konkurenci. Ob razpletu brez posebnosti je zmaga sicer oddana Avstrijki Sigrid Ferstl v Formuli Master 2000, a drugo mesto bi moralo biti za Sanjo povsem realna možnost. V domači damski konkurenci pa je njen namen zmagati in zmanjšati zaostanek za vodilno.

Prvič letos bomo v uradni konkurenci na gorski dirki videli v akciji še dva člana ŠD Gas Kras, Bogdana Černača in Dejana Mašero. Glede na dejstvo, da obema primanjkuje dirkaških kilometrov, bosta zelo zadovoljna z brezhibnim delovanjem njunih dirkalnikov in vožnjo brez večjih napak ter prihodom v cilj. Bogdan bo na štart pripeljal svojega Zastavo Yuga Proto, s katerim je povečal število nastopajočih v PF skupini 3, Dejan pa bo krmaril svojega že znanega Fiata 850 z motorjem motocikla Kawasaki ZZR 1200. Raketa sodi v PF skupino 1, a bo Dejan zaradi premajhnega števila prijavljenih v ta razred lovil le točke v skupni uvrstitvi DP Slovenije.

Vsekakor bo 28. Petrol Q Max GHD Ilirska Bistrica ponovno izjemen športni spektakel, ki si ga velja ogledati v živo. Sobotni program zajema tri uradne treninge, prvi pa se bo pričel ob 10. uri. Drugi in tretji bosta sledila uro po končanem prejšnjem treningu. V nedeljo sta v programu dve dirki. Prva se bo pričela ob 08.30, nato bo ob 12.30 na vrsti svečana otvoritev tekmovanja, ob 13h pa še druga dirka. Razglasitev zmagovalcev ter podelitev pokalov in nagrad je predvidena uro in pol po prihodu zadnjega vozila v zaprti parkirni prostor.

VK

Oglejte si tudi