Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Uspeli na prijavi razpisa za razvoj in promocijo turistične ponudbe

 

Javni zavod Komenski Kras se je v podpori Občin Sežana, Komen, Divača, Hrpelje-Kozina, Miren-Kostanjevica in Javnega zavoda Park Škocjanske jame, Zavoda za šport, turizem in prosti čas Sežana, Holdinga Kobilarna Lipica ter Območne obrtne zbornice Sežana, prijavil na razpis za sofinanciranje razvoja in promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije. Javni razpis financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija v vrednosti 195.000,00 Eur poteka do konca septembra 2019 in bo omogočila sodobno digitalizacijo destinacije Kras. Namen le-te je spodbujanje razvoja in krepitev promocije turistične ponudbe, s poudarkom na pospeševanju digitalne promocije na tujih trgih.

V ta namen se bo v celoti preuredil spletni portal VisitKras (www.visitkras.info), izdelale se bodo nove image fotografije destinacije ter fotografije doživetij. Nekaj čudovitih kotičkov Krasa in Brkinov smo uspeli posneti že to jesen. V objektiv smo ujeli vedute Lokve, Vojaški muzej, Fabianijevo muzejsko trgovino, Muzej starih aparatov ter Muzej slovenskih filmskih igralcev. Sončni vzhodi in zahodi so bili najlepši na hribu Kokoš in Guri, Vremščici, Debeli griži, Cerju, Štanjelu, na Vrheh, Tabru ter v Avberju.


Za pohodnike in kolesarje
smo poskušali ovekovečiti tudi najbolj atraktivne pohodne in kolesarske poti, kot so Dolina Glinščice, Poti Miru, Pliskina pot ter Živi muzej Krasa. Ker brez vina in kulinarike na Krasu in Brkinih ne gre, je prva faza fotografiranja vključevala tudi kulinarično obarvane dneve. Tu so bili ponudniki izredno gostoljubni ter svoja vrata široko odprli. Delček Krasa smo tako ujeli v kleti Štoka v Krajni vasi, Hiši gostoljubnosti Krasna ter v Pršutarni Lokev. Suhomesnate izdelke je poskrbela tudi pršutarna Komel, sire Kmetija Žerjal iz Tomaja ter zelišča Zeliščarska kmetija Rogelja. Slednje smo odlično kombinirali s kamnitimi izdelki kamnoseka Jerneja Bortolata. Ker je na Krasu in Brkinih mogoče okusiti predvsem lokalno hrano, smo obiskali tudi Biodinamično kmetijo Kamnarjevi, Sadjarsko kmetijo Pečar iz Prešnice ter vinogradniško kmetijo Širca-Kodrič.

Celotnega Krasa in Brkinov nismo uspeli ujeti to jesen, zato se bo druga faza fotografiranja izvedla v pomladnih mesecih, ko je predvidenih še 10 fotografskih dni.

V okviru projekta, bosta Kras in Brkini bogatejša tudi za dva promocijska videa ter več tematskih spotov. Prvi del smo posneli v mesecu oktobru, drugi del snemanja pa je napovedano spomladi.

Prenovljene produkte bomo promovirali na tujih že obstoječih in novih trgih. Do konca koledarskega leta bo izvedena tudi analiza turističnih tokov, katere rezultati nam bodo omogočili določitev glavnih tokov, izboljšanje izkušnje gosta ter večji finančni izkoristek gosta.



                                                                   

Besedilo: Projektna skupina

Foto: Jošt Gantar, za projekt VisitKras, Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Oglejte si tudi