Oceni objavo

TŠD Orehovlje z dvema zmagovalkama Pokala Slovenije 2023

V soboto, 30.9.2023 je v mariborski športni dvorani Lukna potekalo 2. odprto prvenstvo Športnega društva Center Maribor in tretja tekma za Pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave. Predstavilo se je približno 200 tekmovalcev in tekmovalk iz cele države. TŠD Orehovlje je zastopalo 23 deklet in 3 dečki, ki so osvojili lepo število medalj in diplom, ter dva naslova zmagovalk Pokala Slovenije 2023.

Cicibanke Živa Klančič, Ramona Lemut Skomina, Nina Pičulin, Sara Komel, Eli Prinčič in Nika Kodela so v ekipni konkurenci pristale tik pod stopničkami na 4. mestu. Med posamezniki je ciciban Jakob Sterle prav tako skočil na 4. mesto
Tokratne tekme se je udeležilo kar 11 mlajših deklic, ki so sestavile dve ekipi. Prva ekipa v sestavi Ema Podbršček, Aida Zotti, Iza Lavrenčič, Neža Sterle, Neja Grobiša in Yenny Nemec Almonte je tekmo končala na 2. mestu, druga ekipa (Evelin Prinčič, Lija Prinčič, Vita Žigon, Taria Lemut Skomina in Zoe Petrovčič) pa na 6 mestu.
V posamezni konkurenci je Yenny Nemec Almonte zmagala in si tako omogočila nastop v finalu.
Maljši deček Maj Dolinar, ki se mu zadnji skok ni posrečil, pa je tekmo končal na 2. mestu in s tem dobil vstopnico za finalni nastop.
Starejše deklice Neli Gomolj, Lara Komel, Lana Dolinar, Luna Tomsič, Klara Uršič in Klavdia Mei Petrovčič so zmagale s prednostjo velikih 25 točk pred drugouvrščeno ekipo.
Med posameznicame pa so se kar tri dekleta uvrstile v finale; Lana Dolinar je končala na 1. mestu, Neli Gomolj na 3. mestu, Klavdia Mei Petrovčič pa na 6. mestu
Pohvalo si zasluži tudi mladinec Eldar Imamović, ki je prvič letos končal med deseterico.

Finalni nastopi so šteli za 3. tekmo Pokala Slovenije, kjer sta bili Yenny in Lana v vodilnem položaju po dveh tekmah. Prvi je nastopal Maj, ki je dosegel 4. mesto, s tem pa zaključil sezono na odličnem 5. mestu.
Yenny se je drugi finalni skok rahlo ponesrečil, zato je finale končala kot 2., kar pa je bilo več kot dovolj, saj je z dvema zmagama in enim drugim mestom osvojila Pokal Slovenije 2023 v kategoriji mlajših deklic.
Klavdia Mei je tudi finale končala na 6. mestu, skupno pa je z enim četrtim in enim šestim mestom končala kot 6. Neli je z lažjimi skoki v finalu končala na 5. mestu, v skupnem seštevku pa ji je to prineslo 8. mesto. 
Pri Lani je v finalu veliko vlogo odigrala taktika, zato je prikazala dva lažja skoka in padla na 2. mesto, kar je tudi pri njej zadostovalo, saj je prav tako z dvema zmagama in enim drugim mestom osvojila Pokal Slovenije 2023 v kategoriji starejših deklic.

Čestitke vsem tekmovalcem, tekmovalkam in trenerjem za odlične uspehe v sezoni 2023 v skokih z MPP. Tekmovanja pa se nadaljujejo že naslednjo soboto, ko bo v Celju druga tekma za Pokal Slovenije v skokih na veliki prožni ponjavi, kar bo odlična priložnost za nove uspehe za dekleta mlajše in starejše kategorije.

Oglejte si tudi