Oceni objavo

Gimnastičarki TŠD Orehovlje izbrani v slovensko reprezentanco.

V soboto, 28.1.2023, je v Grand hotelu Bernardin v Portorožu potekala prireditev Športnik leta 2022 slovenske gimnastike
Na prireditvi so bili nagrajeni najboljši gimnastičarji in gimnastičarke v različnih gimnastičnih panogah (ritmična gimnastika, moška športna gimnastika, ženska športna gimnastika, akrobatika in velika prožna ponjava). Na prireditvi so bili predstavljeni člani in članice slovenskih reprezentanc za omenjene panoge za leto 2023. 
V mlajšo kategorijo slovenske reprezentance na veliki prožni ponjavi sta bili izbrani članici Turističnega športnega društva Orehovlje Yenny Nemec Almonte in Luna Tomsič. Obe prihajata iz Bilj. 
Yenny Nemec Almonte je učenka 4. razreda osnovne šole. V letu 2022 je v kategoriji mlajših deklic osvojila 4. mesto v Pokalu Slovenije ter 5. mesto na državnem prvenstvu v skokih na veliki prožni ponjavi. 
Luna Tomsič je učenka 6. razreda osnovne šole. V lanskem letu je osvojila 2. mesto v Pokalu Slovenije v skokih na veliki prožni ponjavi in je aktualna DRŽAVNA PRVAKINJA v kategoriji mlajših deklic!
Tekmovalci in tekmovalke gimnastične sekcije TŠD Orehovlje se poleg tekem v skokih na veliki prožni ponjavi udeležujejo tudi tekem v skokih z male prožne ponjave, tekem programa gimnastika za vse, akrobatike ter Teamgyma. 
Na novo tekmovalno sezono se že aktivno pripravljajo, saj jih v soboto, 25.2.2023, čaka državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave.  

Povezave

Facebook
Instagram

Oglejte si tudi