Oceni objavo

ŠD GAS KRAS V VELENJE S ŠTIRIMI POSADKAMI

Ta konec tedna je na vrsti druga dirka letošnjega Državnega prvenstva Slovenije v rallyju, 38. Rally Velenje. Organizatorju se je prijavilo 88 posadk, ki prihajajo iz sedmih držav. Med 38. slovenskimi bodo štiri branile barve ŠD Gas Kras. Najvišje cilje na tem tekmovanju imata Domen in Klara Slejko v Diviziji 1, visoko pa merita tudi Simon Rončel in David Kavčič v razvrstitvi pokala Mitropa. Nastopili bodo še Janko Čebron in Andrej Kavčič ter Ambrož Kavs in Chris Kobal.   

V najmanjši Diviziji 1 bosta brat in sestra Slejko s svojim Opel Adamom Cup tudi tokrat v vlogi prvih favoritov. Po suvereni zmagi v Vipavski dolini so tudi na Štajerskem njuni cilji enaki, torej zmaga. A se zavedata, da tekmeci ne počivajo in da je rally nepredvidljiv šport. Toda dobro delo uigrane ekipe in prikazano na prvem rallyju vliva zaupanje in optimizem tudi pred drugo letošnjo dirko. Na boku njunega dirkalnika bo številka 51 in na hitrostne preizkušnje bosta zapeljala prva med skupno 12 posadkami v Diviziji 1.

Sicer bosta s številko 15 najprej na vrsti Janko Čebron in Andrej Kavčič z Mitsubishijem Lancerjem Evo9. Na prvem rallyju letos sta bila prisiljena predčasno odnehati zaradi tehničnih težav, a časi, ki sta jih dosegla do takrat, obetajo. Fanta sta popravila svoj dirkalnik in upata predvsem na brezhibno delovanje njunega stroja. V tem primeru tudi lep rezultat ne bo izostal. Ostali dve posadki nastopata v konkurenci Divizije 2, ki je letos najštevilčnejša in najmočnejša v celotnem prvenstvu. Tako Simon Rončel in David Kavčič kot tudi Ambrož Kavs in Chris Kobal bodo sedeli v vozilu Peugeot 208 Rally4, ki je v skupini dirkalnikov s pogonom na en par koles konkurenčno vozilo. Prva bosta kot osrednji cilj imela lov na zmagovalni oder v regijskem pokalu Mitropa, druga dva pa bosta v ostri konkurenci skušala vsaj ponoviti vožnje in uvrstitev iz rallyja Vipavska dolina. Simon in David tam nista tekmovala in DP Slovenije letos ni v njunem prvem planu. Vseeno pa bosta tekmovala tudi za visoko uvrstitev v domači konkurenci. Prihod v cilj med najhitrejšimi petimi poadkami je za Simona in Davida realen cilj, za Ambroža in Chrisa pa želja. Prav daleč od nje nista bila že na prvi dirki letos.

Rally Velenje bo letos doživel svojo 38. Izvedbo, s čimer bo postal največkrat izpeljana avtomobilska dirka v Sloveniji. Letos bo skupno dolg malo manj kot 239 km, pri tem pa bo na 9 hitrostni preizkušenj odpadlo 106,92 km. V petek bodo na vrsti verifikacije dokumentov in tehnični pregledi vozil, v popoldanskem času pa še testiranje, tako imenovani Shakedown. Na novem prizorišču, Vista parku ob Velenjskem jezeru bo zvečer ob 19.30 še ceremonialni štart. Vseh devet HP, po tri različne bo potrebno prepeljati po trikrat, bo na vrsti v soboto od 08.28 dalje. V cilju tekmovanja je prvo posadko moč pričakovati okoli 17.30, svečana razglasitev zmagovalcev ter podelitev pokalov in priznanj pa se bo v prireditvenem šotoru pričela ob 20.30.

VK 

Oglejte si tudi