Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

RONČELA IN KAVČIČA V KUMROVCU USTAVIL PREDRT HLADILNIK

Nastop na 12. Kaercher rallyju Kumrovec se posadki Simon Rončel in David Kavčič iz vrst ŠD Gas Kras ni izšel po načrtih. Po obetajočem začetku je na prvi pogled nedolžen zdrs s ceste povzročil okvaro, ki je posadki preprečila nadaljevanje tekmovanja. To je bil njun prvi letošnji odstop, a v vseh pogledih uspešna sezona  gre dalje in pogled je že usmerjen v možnosti za naslednji nastop, ki naj bi bil na domačem terenu v Novi Gorici in okolici.

Simon in David sta se v Kumrovec tik za mejo odpravila  z ambicijami po dobrem rezultatu,  s katerim bi ohranila možnosti za visoko uvrstitev v skupni razvrstitvi letošnjega regijskega Pokala Mitropa. Začela sta dobro, saj sta obe petkovi hitrostni preizkušnji zaključila tik za najboljšo deseterico skupno, kljub temu, da sta se enkrat zavrtela na progi. V pokalu Mitropa sta vpisala dve šesti mesti, v konkurenci vozil s pogonom na en par koles pa dve tretji. Za drugim mestom sta zaostajala le 6 sekund in njun dosežek je vlival optimizem pred sobotnim nadaljevanjem rallyja. A so se vsa pričakovanja postavila na glavo že v soboto zjutraj na prvi HP Zagorska Sela1, kjer sta bila hitra Kraševca prisiljena odstopiti. Na enem od prevojev sta bila malo prehitra in zapeljala s ceste. Najprej sta zadela robnik, nato še en kamen, skrit v travi. Prebila sta pnevmatiko, a vseeno kar po prazni nadaljevala do cilja hitrostne preizkušnje. Ob čakanju na vpis pa se je začela strmo dvigovati temperatura hladilne tekočine motorja. Jasno je bilo, da hladilna tekočina izteka iz predrtega hladilnika in Simon se je odločil odnehati, preden bi prišlo do težje okvare motorja.

»Vse je potekalo v redu. Dirka v Kumrovcu mi je bila vedno všeč in pred leti sem s Peugeotom 106 rally tu že zmagal v razredu. A na prevoju je bilo malo prehitro, verjetno drobna napaka v najinih zapiskih, in avtomobila nisem več mogel ujeti. Sicer je najprej izgledalo, da sva zaradi predrte pnevmatike izgubila le nekaj časa, a smo v cilju HP opazili iztekanje hladilne tekočine iz hladilnika. Takoj je bilo jasno, da je nastopa konec,« je povedal po dirki Simon in dodal, da se še niso odločili, kako bodo nadaljevali sezono. Nastop na domačem rallyju Nova Gorica torej za hitro posadko ŠD Gas Kras še visi v zraku, a zaloga točk je dovolj visoka, da zmagovalnega odra v pokalu Mitropa med vozili s pogonom na en par koles Kraševca ne moreta več izgubiti.

VK

Oglejte si tudi