Oceni objavo

RONČEL IN KAVČIČ V AVSTRIJI STOPILA NA ZMAGOVALNI ODER

Na drugem letošnjem nastopu v okviru regijskega pokala Mitropa se je posadka ŠD Gas Kras Simon Rončel in David Kavčič izvrstno odrezala. Tokrat sta stopila še stopničko višje in svoj Peugeot 208 Rally4 zapeljala kar na zmagovalni oder! Po ogorčenem boju sta namreč v zadnjih kilometrih rallyja prehitela domačo posadko in se zavihtela na 3. mesto v konkurenci svojega tekmovalnega razreda.

Ob prihodu na avstrijsko Koroško je ekipo najprej pričakala izjemno slaba vremenska napoved. Simon in David sta se že na popisu trase srečala s snegom na cesti, a na avtomobilu sta imela letne pnevmatike. Tako sta se s težavo prebila do cilja in upala na najboljše, saj na snegu še nikoli nista dirkala. Nato je predvozilo (tako imenovana »nula«) organizatorja na zelo spolzki podlagi zletelo s ceste že na prvi hitrostni preizkušnji, ki je bila nato odpovedana. Tako so posadke v petek odpeljale le eno HP dvakrat, v soboto pa je nato rally potekal po programu. Simon Rončel in David Kavčič sta začela previdno in vpisala peti in četrti čas in svoj Peugeot 208 Rally4 postavila na 4. mesto v razredu RC4. Na tem mestu sta nato vozila praktično celoten sobotni del, popoldan pa sta močno zmanjšala zaostanek za posadko pred njima. Prav na zadnji HP rallyja sta bila dovolj hitra in prehitela domačina za nekaj sekund. Dovolj za uvrstitev na zmagovalni oder in tretje mesto v razredu! Simon najprej sploh ni vedel, da sta uspela:

» Telefonski signal tam v hribih je bil slab in nisva vedela, kako sva se odrezala. Še med vožnjo v servis, oziroma proti cilju, sva bila prepričana, da sva osvojila mesto tik pod zmagovalnim odrom. Potem pa naju je poiskal tekmec, ki sva ga ugnala, in nama čestital. No, ni bil videti prav zelo zadovoljen. Glede na doživeto na tej dirki pa sva midva z izidom izjemno zadovoljna, saj po opravljenem popisu na kaj takega nisva upala niti pomisliti. A iz brzinca v brzinec je šlo bolje in na koncu sva kar pritiskala. Dalo bi se sicer še malo hitreje, a je bilo tveganje preveliko. Naslednji nastop naju zdaj čaka v Velenju, ki prav tako šteje za Mitropa pokal, domači rally v Vipavski dolini pa bova najverjetneje preskočila, oziroma bom na njem pomagal kot mehanik.«

Na Lavantall rallyju sta člana ŠD Gas Kras štirikrat vpisala tretji rezultat v razredu, a kar trikrat na zadnjih treh hitrostnih preizkušnjah. Tako sta imela v cilju 7 sekund prednosti pred domačim voznikom. V skupnem seštevku Mitropa pokala si po dveh dirkah delita tretje mesto.

VK  

 

Oglejte si tudi