Oceni objavo

RONČEL IN KAVČIČ USPEŠNA V AVSTRIJI

Rončel in David Kavčič, člana ŠD Gas Kras, sta uspešno začela letošnjo tekmovalno sezono v rallyju. Minuli konec tedna sta se udeležila tekmovanja na avstrijskem Koroškem. Rally Rebenland v okolici Lučan (Lautschach) sta zaključila na 5. mestu v razredu RC4 in kot 19. v generalni razvrstitvi. Prvič sta sedela v novem avtomobilu Peugeot 208 Rally4.

Rally je bil zahteven in naporen, že v petek popoldan so posadke odpeljale 7 hitrostnih preizkušenj, še 9 pa jih je bilo na vrsti v soboto. Ceste so bile močno popeskane in zelo zahtevne za vožnjo, zato sta Simon in David pričela nekoliko previdneje. A sta hitro ujela ritem, zaostanki za vodilnimi pa niso bili veliki. Prvi dan rallyja sta zaključila na 5. mestu v razredu  z dvema minutama in pol zaostanka za prvo uvrščeno posadko.  Tudi sobotni del sta odpeljala v enakem ritmu in zadržala uvrstitev v razredu, skupno pa sta se povzpela še nekaj mest višje, kot sta bila v petek zvečer. Ob tem velja poudariti, da sta za tretjim mestom, ki ga je zasedel izkušen domačin, zaostala manj kot minuto.  

Vseeno pa sta se nastopa, kjer sta s sovoznikom preizkusila tudi nekoliko drugačen sistem zapiskov, lotila z veliko spoštovanja, je po prespani noči povedal Simon Rončel:

»Ja, res je, prišla sva na neznan teren z novim avtomobilom in na začetku sem imel velike oči kot kakšen otrok. Predvsem se v Avstriji veliko bolj seka, krajša zavoje, kot pri nas, zato je na cesti ogromno peska. Tako zelo hitro pride do napake, pri tem pa je najin letošnji dirkalnik veliko bolj agresiven, kot lanski. Zato sem zelo pazil na začetku, potem pa je šlo z vsakim kilometrom bolje. V cilju sva bila z doseženim zelo zadovoljna, avtomobil pa je deloval brezhibno. Lepa izkušnja, pa še veliko smo se naučili.«

Krstni nastop v regijskem Mitropa pokalu je za posadko ŠD Gas Kras zdaj arhiviran, pogled pa že sega naprej. Tudi na drugo dirko bosta Simon in David odpotovala v Avstrijo, ko se bosta sredi aprila udeležila rallyja Lavantall. Tekmovanje v Labotski dolini je v preteklosti štelo tudi za naše državno prvenstvo, pogoji, na katere bosta naletela, pa so podobni tem na prvem rallyju. V ekipi so optimistično razpoloženi.

VK

Oglejte si tudi