Oceni objavo

RONČEL IN KAVČIČ DRUGA NA MADŽARSKEM

Izjemen izkupiček na madžarskem rallyju Mecsek za posadko ŠD Gas Kras Simon Rončel in David Kavčič minuli konec tedna! V zanju povsem novih in neznanih pogojih dirkanja sta se proti nabrušeni domači konkurenci odlično borila in se domov vrnila z veliko večjo premijo, kot sta pred odhodom na vzhod pričakovala. Zdaj sta hitra Kraševca povsem pri vrhu tudi v skupni uvrstitvi regijskega pokala Mitropa.  

Simon in David sta tudi na Madžarskem nastopila s svojim preverjenim dirkalnikom Peugeot 208 Rally4 in se popolnoma drugačnih hitrostnih preizkušenj, kot sta jih bila vajena do sedaj, lotila dokaj previdno. Po prvih treh HP v petek sta bila v razredu okoli 10. mesta, nato pa so bile naslednje tri HP odpovedane zaradi močnega neurja. V soboto je bilo vreme boljše in program dirke je potekal nemoteno. Začela sta odločneje in se po prvem krogu treh brzincev prebila na 5. mesto skupno v konkurenci vozil Rally4, v pokalu Mitropa pa sta že prevzela vodstvo. A je domača posadka izkoristila poznavanje terena in ju do cilja rallyja prehitela za manj kot minuto.

» Poznalo se nama je, da takih avtocest, kot so hitrostne preizkušnje na Madžarskem, nisva vajena. Kjer je bila cesta ožja in malo bolj zavita, sva bila takoj spredaj, a je bilo takih odsekov premalo. Vseeno pa sva izjemno zadovoljna z doseženim in optimistično zreva v nadaljevanje sezone. V nadaljevanju bova slej ko prej tudi midva na domačem terenu,« je po rallyju povedal Simon Rončel. Kot običajno, je avto deloval brezhibno, ekipa pa je opravila odlično delo. Tveganje s potjo v neznano se je izplačalo in v uvrstitvi pokala Mitropa med vozili s pogonom na en par koles sta zdaj s sovoznikom Davidom Kavčičem vodilna, njuna prednost pred najbližjima zasledovalcema pa znaša 16 točk. V skupni uvrstitvi tega priljubljenega regijskega tekmovanja pa sta se povzpela na tretje mesto! Njun naslednji nasto bo na rallyju Casentino čez dva tedna v italijanski Toskani.

VK

Oglejte si tudi