Oceni objavo

PRVO, DRUGO IN TRETJE MESTO ZA ČLANE ŠD GAS KRAS V PODNANOSU

ŠD Gas Kras so na zadnji letošnji gorsko hitrostni dirki v Podnanosu zastopali Sanja Smrdelj, Dejan Mašera in Bogdan Černač, metem, ko se je moral Marjan Smrdelj nastopu zaradi poškodbe odpovedati. Zadnje tekmovanje v koledarju letošnjega DP Slovenije so prvič na 4700m dolgem odseku ceste na Rebrnicah pripravili v AK Ajdovščina Motorsport, med 90 nastopajočimi pa so se odlično odrezali tudi člani kraškega dirkaškega kolektiva, ki so po skupinah osvojili po eno prvo, drugo in tretje mesto.  

Člani AK Ajdovščina Motorspšort so pod vodstvom dirkaške legende Silvana Lulika prvič izpeljali gorsko hitrostno avtomobilsko dirko na odseku magistralne ceste iz Vipave proti Razdrtemu, znanemu kot Rebrnice. 4700 m dolga proga je zelo hitra in tehnična, njena značilnost pa je, da nima nobene serpentine. Za dvodnevni program zadnje letošnje gorske dirke v koledarju DP Slovenije je bila najprej sicer predvidena štiričlanska zasedba predstavnikov ŠD Gas Kras, a se je ta v tednu pred dirko skrčila na trojico. Marjan Smrdelj, ki bi moral nastopiti s svojo Formulo GP2 Lotus Renault na edini gorski progi, ki njegovemu zahtevnemu dirkalniku ustreza, si je poškodoval rebra in odpovedal svoj nastop. Na dirki je nato najboljši izid dosegla njegova hčerka Sanja Smrdelj, ki nastopa z Zastavo Yugom Integrale. Zahtevni avtomobil je deloval dobro in Sanja je zanesljivo zmagala v konkurenci voznic, bila četrta v PF skupini 2 in zelo dobra deseta v skupni uvrstitvi za DP Slovenije. Na obeh sobotnih treningih je Sanja še vozila nekoliko rezervirano, v nedeljo zjutraj na tretjem pa je že šlo hitreje. Nato je v obeh vožnjah dirke vpisala 10. rezultat  v slovenski konkurenci in to mesto potrdila tudi skupno. Na tak način je lepo zaokrožila letošnjo sezono, v kateri je doživela lepe in tudi manj lepe trenutke, ko njen dirkalnik ni žele sodelovati.

Zadovoljna pa sta iz Podnanosa odšla tudi njena klubska kolega Dejan Mašera (Fiat 850 Kawasaki)in Bogdan Černač (Zastava Yugo 1,8 turbo). Oba sta nastopila drugič letos, prvi je bil v PF skupini 1 drugi, drugi pa je zasedel tretje mesto v PF skupini 3. Prvi je bil po treningih uvrščen na 20. mesto, bolje pa je šlo Černaču, ki je bil 13. V nedeljo popoldan je Černač obakrat vpisal 12. izid, Mašera pa je bil 21. In 22. Skupno je to zadostovalo za 12. mesto za Bogdana Černača in 21. Dejana Mašere. Sezona gorskih dirk je tako v Sloveniji zaključena, vsaj Sanjo Smrdelj pa lahko pričakujemo še na Monster Show dirki za memoriala Isztvana Kovacza – Bonga v Skradinu čez dva tedna.

VK      

Oglejte si tudi