Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

PROSTOVOLJNI PRISPEVKI - PREDAJA BONA

Na pobudo članov sveta Krajevne skupnosti Miren, smo na letošnjem krajevnem prazniku v maju zbirali prostovoljne prispevke za Hišo  dobre volje Miren.

 

In spet se je pokazala dobrota ljudi, ki nas obdaja. Ponosno lahko povemo, da smo ob letošnjem krajevnem prazniku zbrali 505 evrov prostovoljnih prispevkov. Hvala vsem, ki ste pri tem sodelovali in polepšali vsakdanjik uporabnikov Hiše  dobre volje.

 

Sobivanje vseh generacij, spoštovanje in prijazen odnos do sočloveka so le nekatere lastnosti, ki jih Hiša dobre volje s svojimi uporabniki vključuje v vsakdanje življenje. Tukaj ne gre samo za dvig kakovosti življenja starostnikov, Hiša dobre volje je primer dobre prakse, kako vključiti starejšo generacijo prebivalcev v naš vsakdan.

Dati ljudem možnost, da so koristni in ustvarjalni, ne glede na njihovo starostno obdobje, je vsekakor izjemnega pomena. Vsi skupaj pa se moramo zavedati, da je življenje skupek različnih obdobij in vsako je lepo in zanimivo na svoj način.

 

Prostovoljni prispevki, zbrani na letošnjem krajevnem prazniku, so  namenjeni nakupu klopi in mize, kjer se bodo na vrtu v senci pod pergolo,družili uporabniki in mi z njimi. Na proslavi ob državnem prazniku, kjer smo izročili bon  predstavnici  Hiše dobre volje gospe Tini Krog, je le ta v svojem zahvalnem govoru posebej poudarila, da  smo vsi  vedno dobrodošli za sodelovanje pri vseh dogajanjih v Hiši dobre volje.

 

Kot že velikokrat povedano spodbujamo vse krajane k medsebojnem povezovanju. Ozrimo se okrog sebe in poiščimo tiste, ki se ne izpostavljajo, so pa mogoče potrebni  pomoči, obiska, klepeta.  Povežimo se med seboj, udeležujmo se čudovitih proslav, športnih, kulturnih in drugih dogodkov, ki jih različna  društva marljivo prirejajo za nas. Povabimo poleg tudi tiste, ki običajno ne zahajajo na te dogodke, saj bo tako vsakdan vseh nas bogatejši!

 

Mojca Furlan za

Krajevna skupnost Miren, Junij 2019

Oglejte si tudi