Oceni objavo

PROMOCIJSKI NASTOP SANJE SMRDELJ V OGULINU USPEŠEN

Sanja in Marjan Smrdelj sta se minuli konec tedna udeležila gorske dirke za DP Hrvaške v Ogulinu. Zaradi pravil tekmovanja nista nastopila v uradni konkurenci, kjer so vozili le domači vozniki, ampak v skupini promo vozil. Sanja se domov vrača z zmago, medtem, ko so Marjana ustavile tehnične težave.

Sicer se ogulinska ekspedicija ni začela po načrtih, pravzaprav bi se skorajda končala še pred samim začetkom. V ekipi so namreč v sredo popoldan odkrili napako na menjalniku Zastave Yuga Integrale. Začeli so z delom v četrtek in po napornem razstavljanju in ponovnem sestavljanju sklopa delo zaključili v petek. Popoldan ob 17h je padla odločitev, da se vendarle odpravijo na pot. V soboto in nedeljo je nato avtomobil deloval brezhibno in v promo konkurenci je bila Sanja Smrdelj najhitrejša. Menjalnik in tudi vse ostalo, vgrajeno v »Little Monster«, je delovalo in deluje brezhibno, Sanja pa je nabrala še nekaj dragocenih kilometrov v pripravi na naporen jesenski del letošnje sezone.

Nabiranje tekmovalnih kilometrov je bil tudi cilj Marjana Smrdelja in njegove nove Škode Felicie Proto, a se ni izšlo po načrtih. Ker je vreme zadnje čase muhasto tudi pri naših sosedih, ne le pri nas, je nedeljsko jutro namočil dež, Marjan pa s sabo ni imel ustreznih pnevmatik za mokro podlago. Zato je nastopil v drugi vožnji, ko se je cesta osušila. A ga je kaj hitro ustavila pretrgana žica plina in nastopa je bilo konec. Vseeno pa se Marjan in Sanja Smrdelj vračata z gostovanja v Ogulinu zadovoljna.

»Proga je lepa in zahtevna, dobro pripravljena. Polovica je prekrita s povsem novim asfaltom, pa tudi druga polovica, kjer ga še ni, je dobra. Organizacija je brezhibna, bili smo zelo gostoljubno sprejeti in počutili smo se odlično. Poleg tega pa sem vsaj jaz opravila še nekaj dragocenih kilometrov. Vsekakor je stvar za še kdaj ponoviti,« je povedala Sanja, ki pa se zdaj odpravlja na krajši dopust. Na morju bo nabirala moči za jesen, ko jo čaka še kar nekaj zahtevnih nastopov. Prvi bo na domači dirki v Ilirski Bistrici.

VK 

Oglejte si tudi