Oceni objavo

Opajski večeri pod zvezdami 2023

Letošnja sezona Opajskih večerov pod zvezdami je bila zelo pestra. Za najmlajše obiskovalce večerov smo povabili  pravljičarko Aljo Furlan in ilustratorko Polonco Leban Grmek, ki  sta pričarali čudovito pravljico z naslovom  Pravljica od zgoraj navzdol, ki govori  o ljubezni  v pisanem svetu, sredi dvorišča. Otroci so bili navdušeni. Naslednji Opajski večer pod zvezdami smo  posvetili spominu na dolgoletnega  opajskega duhovnika Vinka Černigoja. Sledilo je srečanje z Slovencem zelo poznanim duhovnikom Martinom Golobom. Na Opajskem večeru pod zvezdami nam je predstavil svojo knjigo in nas očaral s svojim posebnim pogledom na svet. Predstavila se nam je tudi domača umetnica, striparka  @karolinaumetnina z razstavo Žiulence. Na zadnji junijski večer smo obiskovalci lahko uživali v koncertu pevskega zbora AmorVincit s spremljevalno skupino Belle de Jour. V juliju pa smo ob spremljavi jazz benda Mood swings kvintet degustirali različna vina okoliških kraških vinarjev.

Drugi del sezone smo začeli s  koncertom Opajcem zelo dobro poznanem vokalnem  triu Le Dive Z glasbo po svetu, nadaljevali s koncertom MEPZ  LISCA Sevnica  in oktetom  Jurija Dalmatina, in se prvo nedeljo v septembru prepustili plesnim ritmom  Pihalnega orkestra Vogrsko.

V septembru pa še nestrpno čakamo na nastop vokalnega ansambla Reunion. S koncertom Življenje je vrtiljak bodo namreč zaključili letošnje Opajske večere pod zvezdami.

 

Oglejte si tudi