Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

V LOGARSKO DOLINO

V soboto, 10.6.2017, smo v DU Miren organizirali letošnji drugi izlet in sicer v Logarsko dolino. Glede na uspelo srečanje občinskih DU prejšnjo nedeljo, so se nam tokrat pridružili tudi kolegi iz Bilj z njihovim predsednikom Cvetkom na čelu.
Za pot v Logarsko dolino smo izbrali nekoliko daljšo pot mimo Kamnika in skozi Tuhinjsko dolino. Po kratkem postanku na zahodni ljubljanski obvoznici smo se odpeljali proti Štajerski. Pred Vranskim smo se ustavili za kratko malico in osvežitev. Pot smo nadaljevali proti Mozirju, Lučam in nato proti našim gostiteljem na kmetiji Selišnik . Domači gospodar nam je predstavil dejavnost kmetije, posebej  pa še izdelavo zgornjesavinskega želodca, katerega proizvodni proces je zaščiten. Po multivizijski predstavitvi zgornjesavinske doline je sledila pokušina domačih dobrot, naša vodička,"upokojena Navihanka" Neža pa nam je zaigrala na harmoniko. Kmalu smo se skupaj z Nežo odpeljali proti Logarski dolini . Spotoma nam je gospa Neža povedala marsikaj zanimivega o domačinih, njihovih bajkah in navadah in to z veliko mero humorja. 
Logarska dolina je ena od treh ledeniških dolin v zgornjesavinskem koncu. Logarska dolina se zaključi z navpično steno Okrešlja in s slapom Rinka. Seveda smo se povzpeli tudi do Orlovega gnezda oz. do samega vznožja slapa.
Slap Rinka je precej obiskana turistićna zanimivost in tudi tokrat je bil precej obiskan.
Sledil je povratek proti Lučam, kjer nas je v gostilni Pr'Lampi čakalo kosilo. Po kratkem oddihu po kosilu nas je pot vodila v Žalec - v deželo zelenega zlata, saj smo si morali ogledati tudi svetovno čudo, fontano s šestimi različnimi vrstami piva, ki smo jih tudi poizkusili.

Sledil je povratek proti domu, seveda z obveznim postankom na Trojanah in nakupom trojanskih krofov. Povratek domov je minil v vedrem vzdušju in prijetni utrujenosti. Na koncu bi se rad zahvalil vsem izletnikom za lep skupno preživeti dan, posebej pa tudi šoferju Zdravku, ki nas je varno vozil po vseh poteh in stranpoteh našega izleta. Poleti bo naše društvo malo počitnikovalo, z novimi dogodivšlčinami se bomo zopet oglasili jeseni.

Oglejte si tudi