Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Srečanje Društev upokojencev občine Miren-Kostanjevica

V nedeljo, 4.6.2017 smo v DU Miren organizirali že tradicionalno letno srečanje drištev upokojencev iz naše občine in sicer iz Mirna, Bilj in Kostanjevice na Krasu.
Srečanje smo organizirali v Športnem parku Java v Orehovljah. Začeli smo s športnimi igrami in saicer z balinčki oz. po domače "špljakami".Boji ekip so bili borbeni in zagrizeni. Tekmovale so posebej moške in posebej ženske ekipe. Pri moških je na koncu prvo mesto dosegla ekipa Miren 2, prav tako je tudi ženskah zmagala ekipa iz Mirna.
Ob 18, uri se je začel uradni del srečanja s pozdravnim nagovorom predsednika DU Miren g. Zdravka Stanića, ki je povdaril pomembnost takih srečanj tako za dobro počutje upokojencev kakor tudi za njihovo vključevanje v družabno življenje v občini. 
Sledili so nagovori predsednika severnoprimorske PZDU g. Zlatka Martina Marušiča , župana občine g. Mauricija Humarja ter predsednika KS Orehovlje g. Bogomirja Nemca.  Povdariti moram, da sta se srečanja udeležila tudu predsednika DU Bilje g. Dominko Cvetko in predsednica DU Kostanjevica ga. Nives Urdih.
Po nagovorih je sledila podelitev priznanj in nagrad za športna tekmovanja, pevski zbor Društva Žena je zapel nekaj pesmi, ga Ida Kocjančič pa nam je recitirala eno od svojih pesmi.

Sledilo je presenečenje, saj je nastopila pravkar ustanovljena gledališka skupina iz Orehovelj Bizjak&Humar s humorističnim skečem o moškem gospodinjcu in ženi podjetnici, ki je vse prisotne navdušilo.
Po večerji je sledil ples. S pripravljenim pecivom so se zopet izkazala naša dekleta iz Društva žena. Plesna zabava je trajala do poznih ur in se zaključila v splošnem zadovoljstvu ter ugotovitvijo, da so taka plesna druženja še kako pomembna tako za dušo kot tudi za telo. V soboto pa nas čaka izlet v Logarsko dolino

Oglejte si tudi