Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Ogled Parka vojaške zgodovine v Pivki

V DU Miren smo v četrtek, 13.aprila realizirali prvega od sklepov občnega zbora. Izpeljali smo prvi letošnji izlet. Odločili smo se za ogled Parka vojaške zgodov
ine v Pivki.
O samem Parku je bilo že veliko povedanega in napisanega tako po televiziji, kakor tudi v ostalih medijih. Sam Park zajema vojno tematiko druge svetovne vojne, obdobje hladne vojne, povojno jugoslovansko oborožitev  ter slovensko osamosvojitveno vojno.
V Parku nas je pričakal vodič, ki nam je izčrpno, včasih tudi s kancem humorja predstavljal razstavljene eksponate, kakor tudi življenje v jugoslovanski armadi. Eksponati obsegajo lahko pehotno orožje, oklepno oborožitev, letala, težko in lahko artiljerijsko orožje ter letala. Najzanimivejši eksponat pa je vsekakor podmornica, saj si le z obiskom njene notranjosti lahko predstavljamo težko in stresno življenje podmorničarjev.

Sam ogled Parka je trajal približno tri ure, sledilo pa je vojaško kosilo (pasulj s klobaso) v vojaški kantini ter še kratek postanek pred Parkom.
Domov grede smo se ustavili še na kavi v Vipavi, kjer smo se sprehodili tudi mimo nekaj izvirov reke Vipave.
Mislim, da je bilo pozitivno in veselo vzdušje udeležencev dober dokaz, da je bil izlet zadetek v črno in, da si takih izletov in druženja želimo čimveč.

Jožko Faganeli

Oglejte si tudi