Oceni objavo

Obisk predsednice Republike Slovenije dr. Nataše Pirc Musar v Hiši dobre volje Miren

Tako Dom upokojencev Nova Gorica kot Občina Miren – Kostanjevica sta izjemno ponosna na pomemben obisk, ki dokazuje, da je Hiša dobre volje Miren pomemben primer dobre prakse, ki si zasluži pozornost tudi najvišjih državnih organov. A obiska predsednice so se zagotovo najbolj razveselili prav tisti, ki Hišo dobre volje soustvarjajo – dobrovoljci in dobrovoljke, ki so lahko ponosni nase in na odličen sprejem, ki so ga s svojo energijo pričarali.

Obisk predsednice Republike Slovenija dr. Nataše Pirc Musar še vedno zelo prijetno odmeva in bo še zelo dolgo ostal pomemben opomnik, da smo lahko na Hišo zelo ponosni. Predsednica države, ki je na obisk prišla v plemeniti družbi Varuha človekovih pravic Republike Slovenije Petra Svetine, predsednika Mednarodnega inštituta ombudsmanov Chrisa Fielda in svoje svetovalke ter predsednice Združenja Srebrna nit Biserke Marolt Meden, se je v Hiši dobre volje počutila kot doma – sproščeno, nasmejano in prijazno je pokramljala z dobrovoljci in dobrovoljkami ter se pri tem očitno počutila zelo dobro. Prav vsakemu je ljubeznivo stisnila roko, z vsakim spregovorila toplo besedo in vsem pozorno prisluhnila. Dobrovoljci so ji predstavili svoja doživljanja, zapeli pesmi in prav vse goste obdarili s svojimi krasnimi izdelki. Kot je povedala: »Zvrhano mero dobre volje, ki jo potrebujem za nov delovni teden, sem dobila ob obisku Hiše dobre volje v Mirnu.« Enako mero smo prejeli tudi sami, saj smo se v njeni pristni družbi počutili zelo samozavestne in sproščene. Ponosni na dogodek se ga bomo še dolgo z veseljem spominjali.

Direktor Doma upokojencev Nova Gorica Bojan Stante je cenjene goste seznanil z vizijo skrbi za starejše, ki daje ob kakovostni domski oskrbi velik poudarek na skupnostno skrb za starejše – dnevna oskrba v Hišah dobre volje, pomoč na domu in iskanje drugih alternativnih rešitev kot so stanovanjske skupine za starejše so pomembna dejavnost novogoriškega doma. Obisk visokih gostov je zato pomembno priznanje prizadevanjem Doma upokojencev Nova Gorica. Temu pritrjuje tudi župan Občine Miren – Kostanjevica Mauricij Humar, ki je predsednico države sprejel tudi kot pomemben soustanovitelj Hiše dobre volje Miren. Prav on je namreč odprtih rok sprejel pobudo in jo z velikim osebnim angažmajem tudi uresničil. Kot je povedal, ga zelo veseli dejstvo, da prinaša Hiša dobre volje že skoraj osem let starejšim očitno zadovoljstvo in hkrati veliko oporo, razbremenitev in pomoč družinam, ki so vpete v skrb za starejše. Strinja se, da je obisk tako pomembnih gostov velika potrditev, da tako občina kot dom delata dobro in da gredo aktivnosti v pravo smer, kar daje nov zagon za delo in spodbuja željo po izboljšavah in nadgradnji programov.

To je bil za vse udeležene res pomemben in nepozaben obisk. Reportaže dogodka so bile predstavljene tudi v različnih medijih, zato vabljeni na ogled.

Foto: Jasmina Putnik

 

Oglejte si tudi