Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Zahvala glavnega organizatorja 27. dirke po Sloveniji

Včeraj se je na Sveti Gori odvila zaključna prireditev 27. dirke po Sloveniji. Organizator Adria Mobil se je javno zahvalil vsem sodelujočim partnerjem in podelil nagrado za NAJ gostitelja. Lovoriko je prejela Občina Nova Gorica, ki je gostila CILJ 4., kraljevske etape. Podžupan Simon Rosič je prevzel faksimile 5.200 let starega lesenega kolesa in v zaključnem govoru poudaril, da gre priznanje vsem sodelujočim partnerjem, občinam in zavodom, ki smo prispevali k izvedbi nepozabnega dogodka.

Direktorica Turizma Miren-Kostanjevica, mag. Ariana B. Suhadolnik, je prevzela darilo glavnega organizatorja v obliki kolesarske majice s podpisom Tadeja Pogačarja, ki bo našla častno mesto v Pomniku miru na Cerju.

Kot je na dogodku poudarila direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak, je kolesarstvo eden temeljnih produktov slovenskega aktivnega turizma in odločilno pripomore k trajnostnemu razvoju. Miren Kras ima odlične pogoje za celoletni turizem, z dobro urejenimi kolesarskimi trasami in vpetostjo v sosednje destinacije, Vipavsko dolino in Kras, imamo priložnost postati ena najbolj obiskanih kolesarskih destinacij v Sloveniji.

Letošnja kolesarska predstava, ki se je odvila v Občini Miren-Kostanjevica v soboto 12.6.2021, je povezala vse generacije v veliko navijaško skupino. Po dolgih mesecih mirovanja smo doživeli veliki športni dan, poln zanosa, prevzet z občutkom svobode in dobre energije ter zvrhano mero odgovornosti do okolja, s katero smo pospremili kolesarko karavano čez našo občino.

Veselimo se naslednje priložnosti!

Turizem Miren-Kostanjevica

Foto: Mateja Pelikan

Oglejte si tudi